HVALEVRIJEDAN SAVJET

Jedna pametna stvar koju uvijek trebate učiniti nakon pranja posuđa

Dopustite nam da započnemo ovaj članak s napomenom: ne peremo posuđe uvijek odmah nakon ručka, ali pokušavamo, jer smatramo da se lakše nositi s manje nereda. No, zašto odmah ne stavljamo prljavu šalicu za kavu u perilicu posuđa ili prljave posude ne isperemo vodom kako se ostaci hrane u njima ne bi skorili, na primjer?

Činjenica je da često sve samo ostavimo na pultu, a mogli bismo lonce, tanjure i pribor za jelo staviti u sudoper, kako bi kuhinja izgledala čišće. Osim toga, samozadovoljavajući osjećaj koji uslijedi kada pogledamo na prazan pult i sudoper nikako ne treba zanemariti. Ali kako nismo savršeni, često sve ostavimo u nedostatku vremena pa se naknadno moramo boriti s gomilom prljavog posuđa.

No, bez obzira na scenarij koji preferirate, ipak, ima jedna stvar koju uvijek treba napravimo nakon jela.

Ghazalle Badiozamani

Jednom kada je posuđe stavljeno u perilicu, metalni sudoper treba očistiti mješavinom ulja i soli. Vino, mrvice ili masne naslage je uvijek dobro ukloniti iz sudopera odmah.

Čišćenje sudopera može imati mnogo različitih oblika. Ponekad je to brz prelazak sa spužvom ili krpom od mikro vlakana. Ali, ako je sudoper iznimno prljav, treba ga napuniti vodom i dodati kapljicu izbjeljivača, kako bi ga dezinficirali prije sušenja i poliranja. Jer, ima li išta bolje od sudopera koji se blista?

Da li i vi to isto čistite sudoper ili koristite neke druge metode i sredstva?

Saznajte za još jednu provjereno dobru metodu ovdje.

Izvor: apartmettherapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:59