u okviru proračuna

Jedna stvar koju biste uvijek trebali raditi prilikom uređenja kuhinje, i jedna koju baš i ne

 KATARZYNABIALASIEWICZ/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Ovdje će stručnjaci za uređenje razmotriti najvažnije stavke koje treba učiniti prilikom uređenja vaše kuhinje, kao i jedno glavno ne

Dizajniranje kuhinje koja odgovara vašim potrebama, stilski je dotjerana i u okviru je proračuna, može se činiti zastrašujućim zadatkom. Malo smo istražili što vrhunski dizajneri kažu o značajkama koje čine kuhinju sjajnom, kao i onima koje dugoročno mogu izazvati veći stres. Ovdje će stručnjaci za uređenje razmotriti najvažnije stavke koje treba učiniti prilikom uređenja vaše kuhinje, kao i jedno glavno ne. Bez obzira prolazite li kroz kompletnu obnovu kuhinje ili samo mali mini makeover, u nastavku ćete naći sve što trebate.

image
Unsplash

Detalji

Ispostavilo se da je dizajniranje kuhinje koja vam donosi radost bazirano na malim sitnicama. Kao što Amanda Thompson iz ALine studija kaže, "Obratite pažnju na detalje." Potiče svoje klijente da odaberu funkcionalne i lijepe predmete, a to zapravo može biti vrlo jednostavno i jeftino.

"Na primjer, sapun držite u staklenim dozatorima ili odaberite atraktivne krpe za posuđe koje dopunjuju vaš stil", sugerira Thompson. Za dizajnericu Maggie Griffin sve je u tome da vaše svakodnevne stvari dobiju malo zanimljiviji izgled što olakšava pronalazak i ljepše izgleda. "Stavite svoje drvene žlice i lopatice u lijepu srebrnu posudu, morsku sol, maslinovo ulje i ocat također postavite u neke interesantne posude tako da sve izgleda posebno", predlaže Griffin.

image
Unsplash

Biljni život je još jedan ključni detalj koji kuhinju može učiniti sjajnijom. "Volimo dekorirati kuhinju biljkama ili cvijećem ili čak nekim umjetnim stabljikama koje mogu izdržati test vremena, ali donijeti malo prirode u dom", kaže dizajnerica Rebecca Johnston.

Slično tome, dizajnerica Eleanor Trepte kaže da odgovarajući tekstil može dodati život i mekoću u prostoru za kuhanje. "Kuhinje mogu biti pune tvrdih, hladnih površina, a tepih u zabavnoj boji zaista može unijeti malo mekoće i dizajnerskog štiha u inače posve funkcionalan prostor", kaže ona. "To je također sjajan način unošenja malo boja u vašu kuhinju, a da cjelokupni dizajn zadržite čistim i svijetlim."

image
Unsplash

Trendovi

Nemojte se previše oslanjati na trendove kada su u pitanju aparati, završne obrade ili veliki naglasci. Kao što Shannon Kadwell, vodeća dizajnerica za kuhinje u Anthonyju Wilderu, kaže: "Ne nasjedajte na trendove kad su u pitanju velike stavke", i njezini kolege dizajneri se slažu. "Zapitajte se: hoćete li još uvijek voljeti to i za deset godina?" ona kaže kad idete donijeti veliku odluku, poput kupnje novih uređaja, ploča ili čak podova. "Ako je odgovor negativan, razmislite o nečemu što je lako zamjenjivo ili bezvremensko", dodaje ona.

image
Unsplash

Konkretno, dizajneri kažu da je najbolje izbjegavati uređaje u žarkim bojama, otkačene pločice i druge eksperimentalne komade. "Ti će predmeti s vremenom izgledati zastarjelo i mogu ograničiti vaše mogućnosti dizajna u budućnosti", kaže dizajner Josh Hildreth. "Kuhinja je skup prostor za renoviranje, stoga je bolje držati se neutralnih i jednostavnih elemenata, dok umjetnička djela i tepihe možete birati tako da vam osvježe kuhinju."

Nisu samo jarke nijanse te koje neće izdržati test vremena u kuhinji. Dizajnerica Tracy Morris potiče klijente da odaberu završne obloge i materijale koji imaju smisla za njihov životni stil. "Toliko je ljudi koji vole izgled mramora, ali mrze održavanje", kaže ona. "Ako znate da ste ta osoba, nemojte pogriješiti i koristiti materijal koji će zasmetati vašem istinskom ja."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. ožujak 2024 01:44