napravi klopku

Jednostavan, jeftin i lagan trik koji će vam pomoći da se riješite muha

 Unsplash
Ljetna druženja na terasama bi bila bez mane da nema ovih neugodnih posjetitelja, koji jako često mogu pokvariti i jelo i piće

Ljeto je napokon došlo i jedva smo dočekali izaći na naše balkone, terase, u vrtove i uživati po cijele dane na svježem zraku. Ispijati kave, objedovati, pijuckati koktele, jednostavno prebaciti cijeli život izvan kuće. Rekli bismo da možda nema bolje stvari od toga, osim uvijek prisutnih letećih dosadnjakovića.

image
Unsplash

Ljetna druženja na terasama bi bila bez mane da nema ovih neugodnih posjetitelja, koji jako često mogu pokvariti i jelo i piće. Naravno, postoje mnogi načini kako ih se riješiti, ali vjerujemo da nikome od vas nisu zanimljivi kemijski proizvodi koji obično imaju jak i težak miris, a ujedno nisu dobri za ljudsko zdravlje i još osim toga koštaju popriličnu svotu novaca.

image
/SHUTTERSTOCK

Stoga smo malo odlučili istražiti i isprobati neke prirodne trikove koji se nude kao rješenje za odbijanje muha, voćnih mušica pa čak i osa. Sve što će vam trebati za ovaj jednostavni trik je jedna obična stara tegla, jabučni ocat i deterdžent za suđe.

image
/SHUTTERSTOCK

U opranu staklenu teglu ulijte jabučnog octa pri dnu, sami odlučite koju količinu ćete uliti, ali svakako ne preko polovice tegle. Zatim jabučnom octu dodajte samo nekoliko kapi deterdženta za suđe i to je to. Vaš pripravak je gotov. Jabučni ocat će privući muhe i mušice, a deterdžent za suđe će ih omamiti i zadržati unutar tegle. Naknadno samo prolijte tekućinu koja je zarobila napasnike i ponovo pripravite drugu za ugodna i mirna druženja na svježem zraku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. ožujak 2024 15:11