TRIKOVI ZA ODRŽAVANJE

Jednostavna rutina uz koju će vaša sofa stalno izgledati kao nova!

 Esteban Cortez/Apartment Therapy
Sofa je centralni dio svakog dnevnog boravka te je zbog svakodnevnog korištenja sklona prljanju

Bez obzira na to je li riječ o koži, baršunu ili nekom trećem materijalu, čišćenje sofe obavezno je kako bi vam ona potrajala što duže. Naime, redovno održavanje ključ je osiguravanja da vaši predmeti potraju što dulje. Ljudi jednom godišnje održavaju svoje automobile, zašto bi onda vaša sofa imala drugačiji tretman? Evo kako brzo i jednostavno možete održavati vašu sofu lijepom i čistom, i to u samo tri praktična koraka.

1. Maknite pokrivač, navlaku i sve jastuke s kauča. Zatim ih operite u perilici ako možete, odnosno ako ih s obzirom na materijal smijete prati u stroju za pranje rublja. Ako se radi o nešto osjetljivijem tekstilu, isti operite na ruke.

2. 'Primite' se usisivača. Nakon što ste maknuli sve sa svoje sofe, vrijeme je za sljedeći korak. On se odnosi na usisavanje. Usisivačem prijeđite po cijeloj površini sofe, a naročito obratite pozornost na kutove gdje se često zna zavući najviše prašine i ostale prljavštine. Kad vratite jastuke na sofu, pokušajte ih okrenuti i zatim i po njima prođite usisivačem.

3. Ako ugledate neke mrlje koje nije moguće ukloniti usisivačem, uzmite sredstvo za čišćenje i riješite se mrlje na za to adekvatan način. Ovdje ipak morate paziti na sam materijal sofe jer nije isto čistiti kožu, mikrofibru ili baršun.

I to je to. Ovu jednostavnu rutinu održavanja i čišćenja radite barem nekoliko puta godišnje, a vaša će sofa izgledati kao nova još dugo, dugo!

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:33