U TREN OKA

Jednostavnim detaljima pretvorite Ikea komodu u predivni vintage komad namještaja

 IKEA
Opremanje spavaće sobe može biti vrlo skupo, ali uz malo kreativnosti i truda možete tomu stati na kraj

Opremanje spavaće sobe može biti vrlo skupo - pogotovo kada je želite ispuniti kvalitetnim komadima od masivnog drva. Kako prenosi Apartment Therapy Mallory Beckman je to vrlo dobro iskusila na svojoj koži nakon što je mjesecima bila u potrazi za pravim komadom za svoju spavaću sobu. Mallory kaže kako je bila užasno razočarana cijenama, nije htjela potrošiti preveliku svotu novaca, a isto tako nije htjela kupiti nešto nekvalitetno.

Mallory je prije svega promatrala starinske komade koji bi se idealno uklopili u stil uređenja u njezinom domu. Svi oni koje je pronašla, a da su bili cjenovno prihvatljivi, jednostavno su zahtjevali previše naknadnog ulaganja i vremena. Konačno je u jednom trenutku pronašla nadahnuće nakon što je vidjela nekoliko probrazbi IKEA TARVA komode. S obzirom na odnos cijene i poprilično jednostavan projekt " uradi sam" Mallory se ipak odlučila okušati u tome.

image
IKEA

Kupila je dvije dvije komode TARVA, a platila ih je onoliko koliko bi platila jednu gotovu. To bi značilo da je potrošila 4 300 kuna za komode uključujući materijal s kojim će ih preurediti. Prvenstveno se vodila time da želi stvoriti tamne drvene dijelove koji će se odlično uklopiti sa stilom u ostatku doma, a također i detalje koji su autentični na starinskim komadima namještaja.

Zadatak je započeo na rastavljenoj komodi. Mallory je koristila olovku i ravnalo kako bi nacrtala svoje dizajn na prednjim stranama ladica; zatim je njezin suprug Brian pruzeo dio s urezivanjm toga nacrta na komodu. Nakon toga su prednji dijelovi obojani u bijelo, a za ostatak okvira komode odabrala je tamno smeđu čokoladnu boju. Napominje i kako je bilo vrlo važno pripremiti drvo za bojanje sa svim potrebnim sredstvima.

image
Mallory Beckman

Na gornji dio komode Mallory se odlučila dodati sitni detalj u obliku zakrivljenog drva koji nadopunjuje taj starinski šarm. Nacrtala je taj isti dizajn na računalu, a potom ga prenijela na komad drva koji je izrezala i zatim obojala u istu tamno smeđu čokoladnu boju tako da se uklopi s ostatkom komode.

Mallory je na kraju dobila dvije potpuno unikatne komode koje se ne mogu pronaći nigdje, a cijena im je manja od jedne sasvim obične komode. I jedino što preporučuje na kraju je da ako ćete se odlučiti za izradu ovakve komode, izaberite malo hladnije dane, a ne srpanj kako je ona to učinila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 16:08