NEKA TRAJU

Jednostavno i besplatno uklonite mrlje od masnoće s vaših najdražih traperica

 Unsplash
Kod čišćenja masnih mrlja vrijedi pravilo: što prije, to bolje. Ako možete odmah početi tretirati mrlju, iskoristite priliku

Nikada nije zabavno uočiti mrlju na odjeći, ali nijedna mrlja nije gora od masne mrlje. U jednom trenutku uživate u ukusnoj kriški pizze, a u sljedećem buljite u veliku mrlju od ulja, pitajući se hoćete li ikada više moći nositi te traperice.

Ne bojte se - postoji mnogo jednostavnih metoda za uklanjanje mrlja od masnoće i ulja s odjeće. Osim toga, većinu njih možete učiniti pomoću predmeta koje već imate u svom domu. Zato se opustite, posegnite za tom drugom kriškom pizze i u nastavku saznajte kako možete ukloniti masne mrlje s odjeće.

image
Unsplash

Koliko brzo biste trebali reagirati na mrlje od masnoće?

Kod čišćenja masnih mrlja vrijedi pravilo: što prije, to bolje. Ako možete odmah početi tretirati mrlju, iskoristite priliku. Masne mrlje se pogoršavaju dok stoje i suše se. Što se mast dulje nalazi u vašem traperu, to će biti teže ukloniti mrlju s tkanine.

Ako ste vani i u pokretu, oduprite se porivu da bacite traperice u korpu kada dođete kući i ostavite mrlju da stoji preko noći. Prethodno tretirajte mrlju što je prije moguće i operite odmah ujutro.

Kako ukloniti masne mrlje s traperica

Prvo, tapkajte po mrlji

Prije nego što učinite bilo što drugo, zgrabite papirnati ručnik, presavijte ga na pola i nježno tapkajte po mrlji. To će vam pomoći da uklonite višak ulja ili masnoće koji bi mogli prodrijeti u traper. Započinjanje s ovim korakom učinit će cijeli postupak uklanjanja mrlja puno lakšim.

image
Unsplash

Tretirajte mrlju sodom bikarbonom

Pospite malo sode bikarbone i ostavite da odstoji nekoliko sati. Soda bikarbona upija ulje, podižući svu masnoću koju niste mogli pokupiti papirnatim ručnikom.

Nakon što prođe nekoliko sati usisajte višak sode bikarbone. Ako nemate usisivač pri ruci, pažljivo očetkajte sodu bikarbonu. Opet, što manje ulja morate izribati, to će čišćenje biti lakše.

Nastavite s deterdžentom za suđe, vodom i četkicom za zube

Zatim dodajte kap blagog sredstva za pranje posuđa izravno na mrlju. Deterdžent za pranje posuđa ovdje je bolji od deterdženta za pranje rublja—radi čuda na razgradnju i otapanje masnoće.

Zatim uzmite staru četkicu za zube ili meku spužvu i nježno izribajte mrlju. Dvije do tri minute trebalo bi biti dovoljno.

Na kraju isperite sapun ili traperice bacite u perilicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 18:31