GODINA KONTRASTA

Jesenski koloritni trendovi u uređenju 2020. godine: Toplo i zemljano, napadno i odvažno

 ZOUEV, TANYA/LIVING4MEDIA
Odabir savršene boje ponekad nije jednostavan zadatak, zato smo istražili u kojem smjeru biste se trebali kretati

Kojim će bojama biti obojena jesen 2020.? To je uvijek prisutno pitanje koje nas, vjerujemo, sve intrigira, kako apstraktno tako i konkretno. U ovom slučaju bit ćemo konkretni pa ćemo se pozabaviti bojama koje nas očekuju do kraja 2020. godine.

Svaki dizajner interijera ustvrdit će da odabir boje ima sposobnost promijeniti izgled cijele sobe, radilo se o hrabrom odabiru neuobičajene boje ili nekonvencionalno obojenom stropu. Stoga je odabir savršene boje za vaše prostore ponekad doista zagonetan posao, a da bismo vam olakšali taj proces, istražili smo u kojem smjeru biste se trebali kretati. Stručnjaci predviđaju da će se paleta boja kretati od bogatih i karakternih do neutralnih nijansa. U nastavku vam donosimo nama najdraže, a vama ostavljamo da napravite svoj izbor.

image
LIVING4MEDIA

TOPLE PASTELNE BOJE

Pastelni tonovi u 2020. godini ostaju izrazito popularni. Dizajneri pretpostavljaju da će se u sljedećoj godini u odabiru pastelnih tonova više gravitirati ka toplijim i zemljanim tonovima, a što se tiče cjelokupne palete, koristit će se jesenske i proljetne pastelne nijanse.

image
ZOUEV, TANYA/LIVING4MEDIA

ORGANSKI TONOVI

Možemo slobodno reći da se velike promjene najavljuju u 2020. godini, pa tako i svojevrstan okret od desetljeća “hladnih” boja, kao što su bile sve nijanse sive, te usmjeravanje prema toplijim, organskim bojama, onima koje uglavnom prevladavaju samo u prirodnom okruženju.

image
LIVING4MEDIA

ZEMLJANI TONOVI

Čokolada, vino, maslina ili oker žuta kao ponosne predstavnice zemljanih boja istisnut će hladne nijanse te prostorima u 2020. udijeliti prirodniji izgled i dojam topline tako što će se provući ne samo po zidovima interijera, nego i u namještaju.

image
LIVING4MEDIA

NAPADNE BOJE

Ne bojte se, kažu oni koji znaju. Izborom napadnih boja, onih koje “vrište”, zapravo svih onih jakih i neuobičajenih tonova koje nikada ne biste uzeli u obzir za svoje zidove, baš ćete u 2020. napraviti pravi potez. U novoj godini napravite sve suprotno od očekivanog.

image
LIVING4MEDIA

TAMNI TONOVI PROŽETI LUKSUZOM

Na početku smo novog desetljeća i nesumnjivo je da će promjene biti vidljive. Ovo je ipak trend kojem se dizajneri nadaju, a manje ga očekuju. Odvažnost tog novog desetljeća leži, kako kažu dizajneri, u izboru prirodne plave i zelene, koje će biti prožete luksuznom nijansom zlatne kroz razne detalje u interijeru.

image
LIVING4MEDIA

NOVO PRIJATELJSTVO PLAVE, ZELENE I SIVE

Već smo pričali o bogatim i intenzivnim tonovima, pa bismo sada mogli reći da smo ljestvicu podigli još malo više. Kombinacija plave, zelene i sive u “masnom” izričaju koji mijenja nijansu kako se mijenja svjetlost u prostoriji sva je elegancija koja vam je potrebna. Čak i sami goli zidovi u ovoj kombinaciji stvaraju prostor koji izgleda misteriozno, seksi i nadasve zanimljivo.

image
LIVING4MEDIA

NA POLA PUTA OD ZELENE DO PLAVE

Za ovu boju postoji bezbroj naziva, ali nijedno ime. Popularno je zvana Dusty Teal, a riječ je zapravo o boji koja je zavela mnoge dizajnere i arhitekte. U izričaju je poprilično neutralna i nenametljiva, a odlično se slaže s nizom drugih boja, kao i s raznim drvenim površinama koje su sveprisutne u svakom interijeru.

image
LIVING4MEDIA

MOODY KAO OZNAKA ZA ĆUDLJIVU NIJANSU

Većina dizajnera kod izbora boja preferira one bezvremenske nasuprot onim trendovskim, ipak je to karta koju je bolje odigrati na sigurno, ali povremeno se pojave doista neočekivani i hipnotizirajući trendovi boja koji zavladaju na širokom području. Takav je slučaj i s takozvanim ćudljivim bojama, odnosno onima koje reflektiraju raspoloženje. Jedna od takvih boja već je potpuni instagramski hit, kao i jedna od najprodavanijih boja, a radi se o moćnoj i bogatoj tamnoj nijansi zelene, koja otvara trendove intenzivnim i karakternim bojama.

image
LIVING4MEDIA

ODVAŽNE MONOKROMATSKE BOJE

Kod izbora monokromatskih boja za sljedeću godinu preporučuje se malo smjeliji odabir u obliku kobalt plave, intenzivne i čiste zelene ili, pak, purpurne boje, koje sve odišu elegancijom i osebujnim karakterom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 19:48