ČISTI PODOVI

Jeste li ikada pokušali staviti plastičnu vrećicu na svoju metlu? Probajte, nećete požaliti

 /SHUTTERSTOCK
Ako nemate usisavač ili ga ne želitte paliti, ovaj postupak je savršena alternativa

Naš dom je mjesto gdje svakodnevno boravimo i željeli bismo da je što uredniji iz tog razloga površine često peremo barem jednom tjedno, a prije toga moramo ukloniti svu suvišnu prašinu i prljavštinu koja se na njima može taložiti.

image
/SHUTTERSTOCK

Jedna od površina s najtvrdokornijom prljavštinom je pod. On se uvijek mora tretirati u skladu s njegovom prirodom, budući da su neki podovi drveni moraju se prati određenim proizvodima. Drugi, međutim, obično granit ili mramor, mogu se prati komercijalnim proizvodima ili prirodnim sastojcima kako bi se zajamčio sjaj. Među njima nalazimo sol i natrijev bikarbonat koji u kombinaciji s vrućom vodom mogu postići dosad neviđen učinak uklanjanja mrlja i učiniti pod dugotrajno sjajnim čak i nakon jednog pranja.

Međutim, to možda neće biti korisno za fuge, a kako bi se osiguralo uklanjanje prljavštine s njih, potrebno je pribjeći drugim metodama, a posebno proizvodima naznačenim za tu svrhu. Ovi dijelovi postaju prljavi zbog nakupljanja dlaka i prašine koji se stvaraju tijekom vremena. Ako imamo kućne ljubimce, situacija postaje kompliciranija jer njima ispadaju dlake, a ponekad, osobito kod mačaka, čak i pijesak, a kod pasa i prljavština izvana.

image
/SHUTTERSTOCK

Zbog svega ovoga pronašli smo jedan stari trik koji čini čuda. Prije pranja poda poželjno je usisati pod kako biste uklonili sve ostatke, ali ako nemate usisavač ili vam se ne da paliti ga, samo pometite metlom. Međutim, često metla ne može plkupiti svu prljavštinu i ona se zapravo zarobi u čekinjama, a tu na scenu stupa plastična vrećica koja će riješiti ovaj vrlo neugodan problem.

Samo uzmite plastičnu vrećicu, navucite ju na čekinje i zavežite za dršku, a zatim normalno pometite pod. Prljavština se više neće zaplesti u čekinje i moći ćete sve precizno prikupiti na jednom mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 21:07