TRIK KUĆANICA

Jeste li ikada probali oprati prozore omekšivačem za odjeću? Nema više tragova!

 SHUTTERSTOCK

Prozori su jedno od onih mjesta u domu na kojima se svaki dan natalože slojevi mrlja koji djeluje poput zavjese. Čak i da je to jedva vidljivo pažljivim ukućanima zadaje glavobolje jer prozori nikada nisu dovoljno čisti.

Usprkos tome što većina ljudi koristi regularna sredstva za čišćenje i brisanje, postoji i oni koji vole eksperimentirati kako bi se došlo do što boljeg efekta. Nerijetko prozori naizgled deluju čisto, međutim, s prvim sunčevim zrakama na njima se vidi svaki trag brisanja.

Da biste izbjegli ovakve situacije, te bili mirni neko vrijeme sa čistim prozorima, postoji rješenje, za to vam ne treba više od pet minuta. Potrebna vam je veća posuda s vrućom vodom, čep s omekšivačem za odjeću i dvije krpe: mokra i suha. Ovaj trik otkrila je korisnica TikTok Matea Baturina koja tvrdi da nema više problem sa zaostalim tragovima. Ovaj snimak je imao podijeljene reakcije.

-Ja sam prezadovoljna i već dvije godine perem stakla s omekšivačem – napisala je jedna korisnica.

- Ja sam probala sa sredstvom za podove. Jednako dobro djeluje i na staklenim površinama. Baš čudno da omekšivač ne ostavlja tragove. Probati ću ovaj trik – izjavila je druga.

- Ja u to ne vjerujem jer na tren blista, a poslije može biti sve masno – upozorava treća.

Neke domaćice su rekle kako su zaista skeptične da probaju ovakav način čišćenja prozora jer im je ostavljao masne tragove na odeći, dok drugi smatraju da vredi probati kao i inače što isprobavamo druge trikove i eksperimente.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. ožujak 2024 07:44