DJELUJTE ODMAH

Jeste li primjetili "ružičastu" plijesan u domu? Otrovna je i bolje ju je što prije ukloniti

 /SHUTTERSTOCK

Vrhunska čistačica izdala je upozorenje o ‘ružičastoj plijesni‘ koja se često nalazi u kupaonici.

Kacie Stephens, osnivačica tvrtke za čišćenje The Big Clean Co, objasnila je da ljigava ružičasta plijesan nije plijesan, već potencijalno štetna bakterija.

"Nakupljanje na vašem tušu može uzrokovati infekcije, stoga se pobrinite da ga redovito ispirete‘, rekla je.

Bakterija se zove serratia marcescens i uspijeva u toplim, vlažnim područjima hraneći se masnim naslagama poput ostataka sapuna.

@kacie_thebigcleanco

PINK MOULD (yes, I mean MOLD if you’re American) is not actually mould at all, it’s bacteria. The build up of it on your shower can cause infections, so make sure you’re washing it away regularly.

♬ Baby - Aitch & Ashanti

Dok je bakterija često bezopasna za one koji s njom dođu u kontakt, serratia marcescens može uzrokovati velike probleme ako se proguta, ako je izložena otvorenoj rani ili onima s kompromitiranim imunološkim sustavom.

Ružičaste ostatke treba očistiti čim se identificiraju kako bi se smanjio rizik od bilo kakvih štetnih učinaka na zdravlje. Može se ukloniti jednostavnim brisanjem tekućinom za pranje posuđa i sodom bikarbonom ili izbjeljivačem.

Kacie je podijelila korisne informacije u TikTok videu koji je privukao pozornost više od 1,4 milijuna gledatelja.

Mnogi su bili šokirani snimkom i mislili su da ‘plijesan‘ dolazi iz drugih izvora poput tjelesne masnoće i zahrđalih vodovodnih cijevi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 16:20