ISPROBANO

Jeste li probali svoje bijele tenisice očistiti s pastom za zube? Učinak je čudesan u samo par sekundi

 /SHUTTERSTOCK

Tko ne voli par bijelih tenisica? Idu uz sve i pomažu vam da izgledate dotjerano, sve dok su čiste. I nemojmo se zavaravati, teško im je zadržati takav izgled. Dakle, ako ne možete odoljeti paru bijelih tenisica, trebat će vam siguran način da ih zadržite netaknutima. Evo kako očistiti bijele tenisice svih vrsta tako da uvijek budu bez mrlja i spremne za nošenje.

Kako očistiti platnene cipele

Bijelo platno je izdržljivo pa je u redu čistiti ga najsnažnijim izbjeljivačem. Prvo iščetkajte tenisice suhom najlonskom četkom ili četkicom za zube kako biste se riješili eventualne površinske prljavštine. Zatim razrijedite izbjeljivač miješajući ga s vodom. Trebate samo 1/3 šalice izbjeljivača na 4 litre vode. Umočite četku u otopinu izbjeljivača, a zatim kružnim pokretima izribajte platnene tenisice. Isperite ribanjem čistom vodom. Ostavite ih da se potpuno osuše, a zatim ponovite prema potrebi na tvrdoglavim mjestima.

Kako očistiti kožne tenisice

Bijele kožne tenisice treba pažljivo čistiti; previše vode ili pogrešan proizvod mogu oštetiti kožu i uzrokovati gubitak oblika. Najprije iščetkajte ili obrišite kožne tenisice vlažnom krpom kako biste se riješili nečistoća s površine. Zatim pomiješajte bijelu pastu za zube, soda bikarbonu i vodu te napravite smjesu koju ćete nanijeti na tenisice uz pomoć stare četkice za zube. Ova smjesa može se koristiti i za platnene tenisice.

image
BOSCHETTOPHOTOGRAPHY/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Kako očistiti mrežaste tenisice

Neke atletske tenisice izrađene su od mrežaste tkanine ili imaju detalje od najlonske mreže; oba mogu lako privući prljavštinu i mrlje. Za čišćenje bijelih mrežastih cipela, pomiješajte malu količinu deterdženta za pranje rublja za suzbijanje mrlja u posudi s toplom vodom. Umočite četku u mješavinu deterdženta i nježno izribajte tenisice. Istom smjesom možete oprati i potplat cipele, a zatim ga obrisati vlažnom krpom.

Kako očistiti bijele vezice

Izvadite vezice s tenisica. Pomiješajte 1/3 šalice izbjeljivača i 4 litra vode. Vezice uronite u smjesu i ostavite da se namaču 5 do 10 minuta. Temeljito isperite, zatim ostavite da se osuše na zraku. Vezice također možete baciti u mrežastu vrećicu za pranje rublja i prati ih s uobičajenom količinom odjeće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 13:56