VIDEO

Jeste li znali da se PVC prozori mogu prilagoditi na "zimski način rada"? Majstor otkrio i pokazao što ne govore kada ih ugrađuju, a možete uštedjeti

 /SHUTTERSTOCK

Prilikom ugradnje PVC prozora, majstori obično postavljaju standardni način rada, koji se često naziva "ljetnim". to je nešto što oni obično ne priopćavaju domaćinima, a koji može biti od koristi tijekom zime. Metalne dijelove kao što su šarke, brave i sustavi zaključavanja, kao i sve pomične dijelove prozora potrebno je održavati povremenim čišćenjem i podmazivanjem posebnim uljem, barem jednom godišnje, piše Mondo.

Ako želite postaviti PVC prozore na "zimski" način rada, ne trebate zvati majstora. Jednostavno otvorite prozorsko okno i locirajte vijak na strani gdje je ručka. Podesite ga imbus ključem. Okrenite vijak na bočnoj strani šarke prema unutra. Na taj način se regulira sila pritiska prozorskog okvira.

image
/SHUTTERSTOCK

Ako niste sigurni u kojem su trenutno načinu rada vaši prozori i vrata, jednostavno oknom stisnite list papira. Ako ga možete lako ukloniti, postavljeni su na "ljetni" način rada, ali ako se podere, onda su postavljeni na "zimski" način rada. Također, ne zaboravite vratiti "ljetni" način rada u proljeće. Nije preporučljivo ostavljati prozore i vrata u "zimskom" režimu cijelu godinu jer se opterećenje na gumu okvira znatno povećava, pa će se brzo istrošiti i uskoro ćete morati zamijeniti dijelove prozora.

Pogledajte video!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. veljača 2024 23:02