OMILJENA NAMIRNICA

Jeste li znali da za kuhanje krumpira nisu dovoljni samo voda i sol, dodajte i ovu tekućinu za idealan rezultat

 /SHUTTERSTOCK

Krumpir je neizostavna namirnica u kuhinji. Hranjiv je, zasitan, svestran i ima popularan je i kod odraslih i djece. Osim toga, postoji mnogo trikova pomoću kojih možete postići bolje rezultate u pripremi recepata s krumpirom. Otkrit ćemo vam trik kako skuhati krumpir i otkriti sav njegov okus!

Koji je trik da dobro skuhate krumpir?

Ocat je proizvod koji uvijek imamo, bilo bijelo vino ili jabukovača, ne može nedostajati u našem ormariću. Izvrstan je za ekološki prihvatljivo i učinkovito čišćenje, kao i za kozmetičke proizvode, ali još uvijek ne znate što može učiniti za vaš krumpir. Kada krumpir ima veći udio škroba, idealan je (zbog svoje brašnaste teksture) za pripremu ukusne kaše. S druge strane, tvrđi krumpir (voštane teksture) idealan je za pripremu krumpirića ili prženih krumpirića. Sve što trebate učiniti je kuhati krumpir 30 minuta i nakon 15 minuta kuhanja dodati sol i malo octa.

Ocat pomaže krumpirima da izvana stvore tanku koricu, tako da im kora pomaže da zadrže oblik. Kakav god ocat koristili, djelovat će! Zapamtite da ne smijete dodati previše kako biste izbjegli gorak okus krumpira. Dovoljna je jedna žličica za 4 ili 5 krumpira. pH octa sprječava razgradnju pektina iz krumpira.

Umjesto octa možete koristiti i sok od limuna. Zahvaljujući ovoj metodi, okus krumpira postaje intenzivniji. Vrijedi probati, jer krumpir s limunovim sokom je jako dobra kombinacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 15:30