PRAVI SU MULTIPRAKTIK

Jeste li znali za ove odlične ideje kako upotrijebiti čačkalice, osim za čišćenje zubi nakon jela?

 /SHUTTERSTOCK

Iako čačkalice koristimo najčešće za čišćenje zubi nakon svakog obroka, one se mogu iskoristiti na raznorazne načine u kućanstvu.

Tako se često koriste kod provjere pečenog biskvita: ako je čačkalica, kad ju ubodete u biskvit, suha, znači da je biskvit pečen, a ako je vlažna vratite kalup ili protvan u pećnicu da se biskvit još malo peče. Na isti način možete doznati treba li vašoj biljci u teglici vode: zabodete li čačkalicu u zemlju, ako je ona suha dodajte vode, ali ako je prekrivena zemljom znači da bilju još ne treba zalijevati.

Jeste li znali da je svjećice na torti lakše zapaliti čačkalicom nego šibicom jer sporije gori? I da je odlična za ukrašavanje na proslavama, ako na njih selotejpom zalijepite zastavice za kolače ili koktele? Ili da je uz nju lakše i brže zalijepiti neke minijaturne dijelove na figuricama i raznim predmetima u domu?

Također, čačkalice se mogu koristiti i za čišćenje nekih teško dostupnih mjesta, poput tipkovnice računala, mobitela...

Korisnik TikToka nadimka "Clean that up" objavo je na svojem profilu nekoliko vrlo jednostavnih, a učinkovitih trikova za čišćenje u domu, a za neke od njih koristio je upravo čačkalice. Primjerice, za čišćenje četke za kosu na kojoj se nakupila dlaka. U video pokazuje da četku treba namočiti u toplu vodu pomiješanu sa šamponom, te ju ostaviti da se natapa sat vremena, a zatim se sa čačkalicom lagano izvlači sva nakupljena dlaka. Nakon toga je potrebno isprati četku i ostaviti ju da se dobro posuši.

U istom video pokazuje kako očistiti i bežične slušalice. Nakon što je uz pomoć čačkalica uklonio prljavštinu s rubova slušaica, koristio je višekratne ljepljive jastučiće koji se lako odljepljuju, a obično se koriste za pričvrščivanje laganih predmeta na zidove, vrata ili druge suhe površine. Od njih je napravio kuglicu te nekoliko puta pritisnuo u slušalice kako bi se na njih zalijepila preostala prljavština. Zatim je štapiće za uši namočio u alhokol te prebrisao slušalice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 00:01