Ne štedi na šumi!

JYSK podržao novu akciju pošumljavanja zone u Poreču s 1.500 sadnica hrasta medunca

JYSK donirao Hrvatskim šumama u Poreču novih 1500 sadnica
Projektom „Ne štedi na šumi!“ JYSK aktivira građane širom Hrvatske. Realiziranim projektom do sad je zasađeno 16.500 sadnica

Maloprodajni lanac JYSK, u sklopu četvrte faze svog društveno odgovornog projekta „Ne štedi na šumi!“, donirao je za dobrovoljnu akciju sadnje 1.500 sadnica hrasta medunca u zoni Lim pored Poreča kako bi se obnovile stradale šumske površine.

Danska kompanija JYSK početkom 2019. godine pokrenula je društveno odgovorni projekt „Ne štedi na šumi!“ s ciljem podizanja svijesti javnosti o važnosti šuma i njihovom razvoju u sklopu kojeg su Hrvatskim šumama donirana sredstva i organizirane akcije pošumljavanja širom Hrvatske.

image
Vesna Kukić Lončarić, Country manager JYSK Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija

„Jako veseli kada imate priliku kroz ovakvu akciju činiti velike promjene na dobrobit prirode. Fokus nam je ovoga puta bio na Istarskom području. Cilj nam je potaknuti promjene u ponašanju i svijesti društva, jer moramo razmišljati kakav svijet ostavljamo za buduće naraštaje“, izjavila je Vesna Kukić Lončarić, Country manager JYSK Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija.

image
Prikupljenim sredstvima do sada se nabavilo i zasadilo ukupno 16.500 sadnica različitih biljaka
image
JYSK donirao Hrvatskim šumama u Poreču novih 1500 sadnica

Prikupljenim sredstvima do sada se nabavilo i zasadilo ukupno 16.500 sadnica različitih biljaka. Projekt se na godišnjoj razini odvija u dvije faze tako da se u prvoj fazi u proljeće pošumljava na kontinentalnom dijelu Hrvatske, a u jesen na području Istre i Dalmacije. Do sada su se novim sadnicama kroz dobrovoljne akcije obnovila područja Parka prirode Medvednica u Zagrebu, Promina kraj Drniša, Gurdutovci kraj Mikanovaca u Slavoniji te na području zone Lim pored Poreča tijekom ovog tjedna. Uz donaciju biljaka i organizaciju pošumljavanja JYSK je Hrvatskim šumama donirao i alat za sadnju kako bi bili što spremniji za buduće nove akcije i projekte pošumljavanja.

image
Poznata glazbenica Mirela Priselac Remi iz grupe Elemental

Predrag Trope, voditelj UŠP Buzet izjavio je: „Klimatske promjene koje nosi novo vrijeme predstavljaju najveću ugrozu šumama. Kako bez šuma života nema, srdačno se zahvaljujemo JYSK-u na interesu i energiji koju ulaže. Stručnim i odgovornim gospodarenjem šumama upravo će mlade i stabilne sastojine najuspješnije ublažavati posljedice klimatskih promjena, a u višestrukim i svima dostupnim koristima koje šume pružaju, osim nas danas uživati će i čitav niz nadolazećih generacija“.

JYSK je pokrenuo ovaj projekt sa željom da uz građane i ljubitelje prirode ovom akcijom potakne i svoje zaposlenike da se aktivno uključe u pošumljavanje u Hrvatskoj što je naišlo na velik odaziv.

Više informacija o JYSK-u možete pronaći na Facebook stranici te Instagram profilu, kao i na službenoj web stranici JYSK.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. ožujak 2023 01:03