EKONOMIČNO

Kad otkrijete ovu metodu za pranje posuđa, nikad se više nećete vratiti na staro

 /SHUTTERSTOCK
Sapuni u komadu također su izrađeni od prekrasno korisnih sastojaka koji čine vaše ruke nevjerojatno mekanim

Jeste li ikada posjetili dom prijatelja ili rođaka i svjedočili nekoj kućnoj navici koja vas je pomalo ostavila bez riječi? Govorim o trenutku spoznaje koji vas natjera da ponesete tu ideju kući i zapitate se zašto to nikada prije niste učinili. Ovo je nešto što smo nedavno primijetili? Sapun za pranje posuđa.

Ako vam se ovo čini previše starinski, slažemo se, ali ipak nastavite čitati. Evo zašto biste trebali razmisliti o sapunu umjesto tekućeg sapuna.

image
/SHUTTERSTOCK

Zašto biste trebali razmisliti o čvrstom sapunu za suđe

Za početak, sapun je ekološki prihvatljiv. Nema plastičnih posuda! I samo razmislite koliko tekućeg sapuna koristite (previše!). Uz sapun u komadu, ne treba vam puno da napravite predivno bogatu pjenu. Osim toga, kokosovo i ricinusovo ulje, ulja koja se obično koriste u kuhinjskim sapunima, imaju mnogo bolju kemijsku stabilnost od ulja koja se koriste u tekućim sapunima. To znači da sapun dulje zadržava svoju pjenušavu prirodu, lako uklanja masnoću bez potrebe za novi dodavanjem.

Sapuni u komadu također su izrađeni od prekrasno korisnih sastojaka koji čine vaše ruke nevjerojatno mekanim. Čvrsti sapun za posuđe, na primjer, uključuje kokosovo ulje, ulje sjemenki grožđa, prah kelja, ulje limete, pročišćenu vodu, morsku sol i šećer.

A osim toga mirišu božanstveno? Možete se odlučiti za tradicionalniji miris poput okrepljujućeg limuna ili isprobati nešto drugačije poput kombinacije muškatnog oraščića, kave, badema i cimeta.

Cijena jest možda nešto veća, pogotovo nakon što dodate okruglu četku za ribanje. Dodatak koji morate imati sličan je muškoj četki za brijanje s čvršćim vlaknima izvrsnim za ribanje. Ali komad sapuna može biti ekonomičan izbor, jer vjerojatno nećete trebati zamjenski komad sapuna četiri do šest mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 14:15