NATE BARKUS SAVJETUJE

Kada je bolje koristiti svijetlu posteljinu, a kad tamnu u spavaćoj sobi?

 /SHUTTERSTOCK

Nate Berkus ima "čvrsto mišljenje" kada je u pitanju posteljina. Poznati dizajner interijera na Instagramu je nedavno podijelio video u kojem raspravlja o tome koje ideje odobrava kad je u pitanju idealna postava kreveta, od dodavanja jastuka do toga što bi bio bolji odabir - svijetle ili tamne plahte.

Naravno, spavaća soba bi uvijek trebala biti što udobnija i ugodnija kako bi ispunila svoju primarnu funkciju, no malim detaljima možete podići cjelokupni izgled. Ovako razmišlja proslavljeni dizajner...

image
/SHUTTERSTOCK

Dodavati li jastuke na krevet?

Dodavanje jastuka izvrstan je način da cijelu spavaću sobu učinite ugodnijom, pa ne čudi što je Nateov odgovor na ovo pitanje potvrdan. Ne samo da jastuci pomažu u stvaranju ugodnog osjećaja, već mogu poslužiti i kao ukrasni komadi.

Ako imate običnu posteljinu neutralnih boja i jednostavne teksture, s koloritnim jastucima možete spavaćoj sobi dodati zanimljivost. Osim toga, s vremenom se vrlo lako mogu zamijeniti ako želite osvježiti izgled.

A na kauč?

Nate odobrava dodavanje jastuka i na kauč na razvlačenje, dodajući kako to čak mogu biti i isti jastuci‘. U svakom slučaju, jastuci na kauču pomoći da uspostavite svoju širu temu uređenja i izvrsna su prilika za eksperimentiranje sa stvaranjem slojevitog izgleda. Slojevitost je odnedavno popularan trend dizajna interijera, a radi se o stvaranju maksimalističkog, uživljenog dojma slaganjem različitih boja, tekstura i tkanina

Tamne ili svijetle plahte?

Hoćete li se odlučiti za tamnu ili svijetlu posteljinu u spavaćoj sobi, sve se svodi na vaš osobni ukus. Svijetle plahte češće se prihvaćaju u minimalističkim, modernim domovima, dok tamne plahte mogu pomoći u stvaranju ćudljivog, raskošnog dojma. Nate priznaje da je "prljavo bijeli" tip. Ako niste sigurni što vam je draže, uvijek se možete odlučiti za svijetle i lagane lanene posteljine u ljetnim mjesecima, a zimi ih zamijeniti tamnijim, težim pamukom.

Prekrivač na kraju kreveta?

Uvijek, kaže Nate. Tijekom zimskih mjeseci stavljanje prekrivača je ključno ako želite dodati toplinu svojoj spavaćoj sobi. Poput dekoriranja jastucima, prekrivači također mogu pomoći u stvaranju slojevitog izgleda. Obavezno eksperimentirajte s ugradnjom različitih tkanina u pokrivače ili pokrivače, poput baršuna kako biste teksturom dodali zanimljivost. Ukrašavanje posteljinom može biti sjajan način da poboljšate izgled svoje spavaće sobe, dok naravno pomažete spavanju osiguravajući da vaš prostor bude što udobniji. Kakve god bile vaše preferencije, pobrinite se da izbjegnete ove pogreške s posteljinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 06:39