SKRATITE MUKU

Kako brzinski odmrznuti ledenicu bez napornog ribanja lopaticom

 /SHUTTERSTOCK

Jedan od najdosadnijih kućanskih poslova je odmrzavanje velike količine leda iz ledenice i njegovo skidanje sa stijenki plastičnim lopaticama. Led se obično nakuplja ako imate stari tip hladnjak ili često otvarate ledenicu, a najgore je kad vam vrata slučajno ostanu otvorena dulje vrijeme. Donosimo savjete kako ga se brzo i bez muke riješiti.

image
/SHUTTERSTOCK

Kao prvo, obavezno hladnjak isključite iz struje i otvorite vrata ledenice. Led se može sam otopiti, ali za to će mu trebati od najmanje tri pa i do osam sati, ako je riječ o većoj i jako zapuštenoj ledenici. Postupak možete ubrzati na dva načina.

image
/SHUTTERSTOCK

Prvi je da u ledenicu stavite posudu s vrućom vodom. Ona će ubrzati topljenje leda, a kad se voda ohladi zamijenite je novom koja je vrela. Drugi, još brži način je koristiti sušilo za kosu, koje će lako otopiti led. Pri korištenju ove metode morate jako paziti da sušilo nikada ne dođe u kontakt s ledom ili vodom zbog mogućnosti stvaranja kratkog spoja. Dakle, možete ga koristiti na udaljenosti od otprilike 30 centimetara. Vrući zrak iz sušila će otopiti veći dio leda, a tvrdokorne komade će omekšati pa ćete ih lako moći izbaciti lopaticom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 23:20