Kako iskoristiti staru plafonjeru?

Napravite viseću posudu za sobno bilje!

Maje Zmaje dvije su Maje koje vole makeover projekte i kreativu, a pogotovo spašavanje starih stvari kao što je ova plafonjerica. Više o njima pogledajte na web stranici.

1 Izmjerite špagu

Izmjerite visinu na kojoj želite da vam stoji cvijet, to pomnožite s dva i dodajte još 2 m - dobili ste mjeru za špagu, izrežite četiri! Skupite špage i zavežite ih sve zajedno na pola dužine. Taj čvor stavite na sredinu plafonjerke koju ste okrenuli naopako, razdvojite špagu po dvije kao na slici i zalijepite selotejpom. Na jednakoj udaljenosti od srednjeg čvora zavežite u čvor dvije po dvije špage.

2 Zavežite špagu

Uzmite jednu špagu s jednog čvora i drugu špagu s čvora pokraj pa ih zavežite. Napravite isto s preostala četiri para špagi pazeći da su čvorići na jednakoj udaljenosti od čvora ispod!

3 Nanižite perlice

Nastavite vezati idući krug čvorića na isti način. Broj krugova ovisit će o veličini plafonjerke koju koristite za posudu pa nakon završenog kruga okrenite i provjerite da li posuda stoji stabilno unutar mreže! Dvije špagice s istog čvora provucite kroz drvenu perlu i spustite do čvora pa po želji nanižite još perlica.

4 Okačite posudu o kuku

Stavite posudu na pod i podignite krajeve špaga kako biste mogli izmjeriti visinu i napraviti omču o koju ćete okačiti viseću posudu. Dok vežete omču vodite računa da posuda stoji ravno! Okačite posudu o kuku u plafonu ili karnišu, a u nju usadite biljku direktno ili cvijet u kaliću.

5 Finalna slika

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 20:53