JEFTINO I BRZO

Kako kod kuće napraviti gel za čišćenje WC školjke? Otkrivamo i tajni sastojak!

 /SHUTTERSTOCK

Unatoč tjednoj rutini čišćenja i svim proizvodima koji se nude na tržištu, pronalazite li i dalje žute ili smeđe tragove na dnu svoje WC školjke? Pronašli smo još jedan recept s tajnim sastojkom za "kućni pripravak" koji bi mogao oduševiti ljubitelje "uradi sam" projektića u domu. Ovaj put se radi o čišćenju WC školjke.

Internetski savjetnici tako preporučuju da umjesto odlaska u trgovinu prošećete svojom kuhinjom i uzmete bijeli alkoholni ocat - poznato višenamjensko sredstvo za čišćenje, osmaščivanje, uklanjanje mrlja i neugodnih mirisa. No, ocat nije jedini sastojak koji vam treba u ovom slučaju. Iznenadit ćete se kad čujete da će vam u čišćenju pomoći i škrobno brašno! Riječ je, naime, o pripremi smjese, odnosno toaletnog gela, pri čemu škrobno brašno djeluje kao vezivo.

image
/SHUTTERSTOCK

Dakle, potrebni sastojci su: dvije šalice octa, dvije šalice vode i četiri žlice krumpirovog ili kukuruznog škroba te eterično ulje po izboru, npr. limuna, eukaliptusa, lavande...

Recept glasi ovako: u lonac na nekoliko minuta stavite kuhati ocat i vodu, a za to vrijeme u zdjeli razrijedite škrobno brašno s otprilike četvrtinom vode te dodajte u lonac i dobro izmiješajte pjenjačom. Kada je smjesa stabilnija, ostavite da se ohladi te dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja. Smjesu ulijte u staru, praznu posudu toaletnog gela i spremni ste za čišćenje. Ne zaboravite protresti prije svake uporabe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 02:52