VRIJEDI ZNATI

Kako napuniti mobitel kad nemate struje? Imamo par brzih ideja

 /SHUTTERSTOCK

Kad nestane struje, stvari mogu postati pomalo kompliciranije. Jedna od tih komplikacija je što ne postoji način da napunite svoj mobitel. To može biti neugodno za one koji su obično privezani za svoje telefone. Ali također može biti pitanje života i smrti ako je telefon jedini način da se dođe do hitnih službi ili pomoći bilo koje vrste.

Imajući to na umu, evo nekoliko načina za punjenje mobitela kada nema struje. Najočiglednije je pogledati koje opcije već postoje u vašem domu.

1. Koristite izvore energije koji su već oko vas

Ako nema struje ovoj situaciji vaše prijenosno računalo zapravo postaje precijenjena baterija za vaš telefon, naravno ako je napunjeno. Spojite mobitel pomoću kabela. Ne zaboravite držati telefon u načinu rada niske potrošnje kako ne bi trošio više energije nego što je potrebno.

Vaš automobil je također opcija. Ako imate punjač koji se priključuje na vaš automobil - mnogi relativno novi automobili imaju USB priključke - trebali biste moći puniti svoj mobitel samo kada je baterija uključena.

image
/SHUTTERSTOCK

2. Držite prijenosni punjač pri ruci

Kupite nekoliko prijenosnih punjača—i provjerite jesu li potpuno napunjeni prije nevremena. Također su izvrsni kada putujete i ne želite se boriti s ljudima na javnim punionica u zračnim lukama i slično. Ovisno o tome koliko ste spremni platiti, ove vanjske baterije mogu napuniti mobitel između jednog i sedam puta s jednim punjenjem, ovisno o telefonu.

3. Kupite solarni punjač

Možete kupiti solarni punjač s ugrađenim USB priključcima koji vam omogućuju punjenje mobitela i drugih uređaja.

image
/SHUTTERSTOCK

4. Koristite punjač na drva

Možda ćete se zbog ovoga zamisliti, ali to je prava stvar — peć na drva koja proizvodi električnu energiju i ima USB priključak za punjenje mobitela!

5. Isprobajte ručni punjač

Ručni punjači očito nisu najučinkovitiji način punjenja vašeg mobitela, ali mogu dobro doći u hitnim slučajevima, osobito ako ste duboko u divljini i nemate pristup električnoj energiji. Deset minuta okretanja ručice može vam donijeti samo jedan poziv, ali to može biti pitanje života ili smrti, pa se u tom slučaju isplati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 18:27