NAIZGLED NEMOGUĆA MISIJA

Kako očistiti fuge između pločica

Svi želimo savršeno besprijekornu kupaonicu bez mrlja i kao da je upravo izašla iz kataloga. Međutim, ne volimo vidjeti prljavštinu između pločica, pogotovo ako se radi o bijelim pločicama na kojima ta prljavština najviše dođe do izražaja. Masnoće i prljavština vrlo se lako uhvate za fuge, a jako ih se teško riješiti. Stoga smo pronašli dva provjerena načina za ovu naizgled nemoguću misiju u kućanskim poslovima. Za oba načina vam je potrebna stara četkica za zube ili neka veća četka, spužva te su obavezne gumene rukavice.

Brendid.com

Sredstvo za čišćenje s hidrogenovim peroksidom

Potrebno vam je sljedeće:

- 2 žlice hidrogen peroksida

- pola šaice sode bikarbone

- 1 žlica deterdženta za posuđe

Napravite smjesu od ova tri sastojka i nanesite je na fuge. Ostavite 15 minuta dok smjesa omekša masnoće na fugama i zatim ih uklonite starom četkicom za zube te prebrišite vlažnom spužvom.

Sredstvo za čišćenje s izbjeljivač

Potrebno vam je sljedeće:

- 1 šalica sode bikarbone

- dvije velike žlice izbjeljivača za robu

Napravite smjesu od izbjeljivača i sode te je nanesite na fuge u debljem sloju. Ova će mješavina početi otapati masnoće s fuga, te je nakon 15 minuta izribajte s četkicom na način da je samo dodatno utrljate u fuge kako bi još bolje došla do prljavštine. Kada ste je izribali, ostavite je još 15 minuta da odstoji i onda je uklonite sa spužvicom i toplom vodom.

Nakon što ste isprobali jedan od ova dva načina za čišćenje fuga, temeljito očistite i same pločice, a detaljan i jednostavan postupak za to je opisan u šest koraka možete pronaći ovdje.

Izvor: brendid.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2023 02:00