POVOLJNO I UČINKOVITO

Kako očistiti glavu tuša pomoću osnovnih stvari koje imate doma: Posebno je dobar trik s vrećicom i krpom!

 /SHUTTERSTOCK

Boravak pod tušem je savršen kako bi se riješili dnevnog stresa. Upravo ste to učinili danas, no, gle čuda, primijetili ste da voda slabo teče. Koliko vam se puta ovo dogodilo? Vjerojatno često. Razlog zašto se to događa obično je prljavština i kamenac koji začepljuju rupe u glavi tuša i ne omogućuju dobar protok vode. Ali ne bojte se jer je uklanjanje kamenca s glave tuša lako ako koristite ove sastojke koje sigurno imate kod kuće! Osim toga, nećete ga morati ni rastaviti! Pogledajmo kako to učiniti!

image
/SHUTTERSTOCK

Limun

Prvo, pogledajmo zajedno kako pomoću soka od limuna brzo ukloniti kamenac iz rupa na glavi tuša! Sve što trebate učiniti je limun prerezati na pola. Nakon toga iscijedite sok iz njega i ulijte ga u zdjelu ili lavor s pola litre vode. Nakon toga umočite staru četkicu za zube u otopinu, protrljajte je,a onda na rupice utrljajte tu otopinu, ostavite sat vremena i isperite. Primijetit ćete da će rupe biti bez kamenca i da će se protok vode odmah obnoviti, zahvaljujući prirodnim svojstvima limuna koji može otopiti tvrdokorne ostatke kamenca i prljavštine. Preporuka je da isprobate ovu metodu svaki tjedan kako biste spriječili nakupljanje kamenca.

image
/SHUTTERSTOCK
image
JOSKO SUPIC/CROPIX

Metoda vrećice

Ako se kamenac na rupama na glavi tuša pokaže tvrdokornijim, onda možete isprobati ovaj drugi trik, a to je korištenje plastične vrećice koju inače koristite za kupovinu namirnica ili spremanje hrane u zamrzivač. Sve što ćete tada morati učiniti je napuniti vrećicu bijelim octom, pazeći da ne stavite previše kako vrećica ne pukne, a zatim dodati dvije žlice sode bikarbone. Nakon toga podignite vrećicu, uronite glavu tuša u nju i pričvrstite je vrpcom ili gumicom. Ostavite tako preko noći i sljedeći dan protok vode će biti potpuno obnovljen, a vaša glava tuša bit će kao nova! Upotrebom bijelog octa i sode bikarbone, naime, stvorit ćete proizvod sa snažnim djelovanjem protiv kamenca! Inače, preporuka je da koristite vrećicu koja je čvrsta i dovoljno velika da se ne pukne i da može pokriti glavu tuša.

image
/SHUTTERSTOCK
image
TOMISLAV KRISTO/CROPIX

Trik s krpom

Na kraju, otkrivamo posljednji trik za temeljito čišćenje glave tuša bez potrebe za rastavljanjem: trik s krpom, koji je alternativa metodi s vrećicom jer je neposredniji i lakši! Sve što trebate učiniti jest nabaviti bilo koju krpu, namočiti je u ocat i bez cijeđenja nanijeti direktno na površinu glave tuša. Preporučujemo da provjerite da dobro prianja uz začepljene rupe kako bi mogao učinkovito djelovati. U ovom trenutku zavežite samu krpu u čvor ili upotrijebite gumicu da je pričvrstite na glavu tuša. Ako je pretežak i ne može se sam držati, također možete upotrijebiti plastičnu foliju za hranu i nekoliko puta je okrenuti. Na kraju ostavite tako preko noći i sljedeći dan četkicom za zube uklonite i posljednje tragove kamenca.

image
BENEDEK/GETTY IMAGES
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 08:18