TRIKOVI KOJI ĆE VAM POMOĆI

Kako očistiti plastične posude za pohranu hrane od neugodnih mirisa i mrlja?

Evo kako pravilno očistiti plastične posude za pohranu hrane!

Plastične posude za hranu koristimo svaki put kada nastojimo sačuvati ostatke koji su nam ostali od večere ili jednostavno samo pripremiti užinu za posao. Ipak, u posudama se često mogu pojaviti mrlje od prethodnog korištenja ili čak neugodni mirisi koji nam itekako smetaju pri jedenju. Kako biste spriječili da se to isto dogodi i vama, donosimo vam savjete kako jednostavno i pravilno očistiti plastične posude za pohranu hrane!

Kako se riješiti neugodnog mirisa?

Jedna od najčešćih grešaka koje radimo kad pospremamo plastičnu posudu nakon pranja jest ta da vlažnu posudu zatvorimo poklopcem. Naime, tako se u posudi zadržava vlaga koja ima, odnosno ostavlja vrlo specifičan i neugodan miris. U slučaju da vaša plastična posuda ima neugodan miris, imamo rješenje za koje će vam biti potrebne samo tri stvari koje sigurno imate kod kuće - voda, izbjeljivač i limun.

Jednu žlicu izbjeljivača pomiješajte sa žlicom limunovog soka i vode. U dobivenoj mješavini 'potopite' posudu i držite je desetak minuta. Zatim posudu jednostavno operite deterdžentom za pranje suđa i neugodni mirisi morali bi odmah nestati. Ako nemate izbjeljivač, možete koristiti sodu bikarbonu ili ocat koja imaju jednako učinkovito djelovanje kad je riječ o uklanjanju neugodnog mirisa.

Kako spriječiti nastanak mrlja na rubovima ili dnu posude?

Uvijek je bolje spriječiti nego liječiti! Zato, ako želite izbjeći nakupljanje mrlja na rubovima ili dnu posude za pohranu hrane, donosimo vam nekoliko savjeta. Prvo i najbolje rješenje je ispiranje posude odmah nakon njezina korištenja.

Ako je moguće (recimo, ako vaš ured ima umivaonik), poprskajte malo deterdženta ili sapuna u posudu i isperite je vrućom vodom čim završite s jelom. Naime, što duže ostaci hrane ostaju u posudi, to je veća opasnost da će doći do zadržavanja nastalih mrlja, ali i neugodnog mirisa.

Osim toga, plastične posude trebali biste prati ručno i izbjegavati korištenje perillice za pranje suđa. Naime, bilo bi najbolje da kod ručnog pranja koristite što manje agresivan deterdžent za posuđe i vruću vodu jer oni u kombinaciji najbolje razgrađuju mrlje i rješavaju ih se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:00