Kako od stare kuće napraviti luksuzni smještaj za turiste?

Pogledajte kako je kuća u Motovunu dobila više odvojenih stambenih jedinica

Kako bi se objekt prenamijenio u turističke svrhe, predlaže se novi tlocrtni raspored s tri zasebne stambene jedinice. Adaptacijom bi se zadržala vertikalna nosiva konstrukcija, a svi pregradni zidovi bi se uklonili.

Dobar dan, na vašim internetskim stranicama pronašla sam informaciju za savjetovanje oko obnove kuće. Posjedujem staru kuću u Motovunu koju bih rado željela obnoviti. Namjera je obnoviti je na način da se može koristiti za iznajmljivanje, ali isto tako ako je moguće napraviti više odvojenih stambenih jedinica budući da su dva vlasnika kuće. Bilo bi idealno kuću obnoviti uzimajući u obzir povijest i legende Motovuna. Šaljem vam u prilogu detaljan opis, tlocrt i slike trenutačnog stanja i bila bih vrlo zahvalna na mogućim rješenjima. Hvala unaprijed i stojim vam na raspolaganju za sve dodatne informacije. Srdačan pozdrav.

Prema željama čitateljice izradili smo prijedlog adaptacije u kojem smo zadržali samo vertikalnu nosivu konstrukciju, a uklonili sve pregradne zidove i statički vrlo upitne međukatne konstrukcije, kako bismo napravili novi raspored s kojim je moguće postići više stambenih jedinica. U ovom slučaju odlučili smo se za tri stambene jedinice koje mogu funkcionirati potpuno neovisno. Donja jedinica je dvoetažna i proteže se kroz podrum i prizemlje, dok je na prvom i drugom katu zamišljena po jedna jedinica. Donja bi jedinica u prizemnoj etaži imala kuhinju s dnevnim boravkom, dvije spavaonice i kupaonicu, a u podrumskoj etaži imala bi nastavak dnevnog boravka u vidu konobe s vinskim podrumom i lounge zonom, bračni apartman s walk-in garderobom i kupaonicom, te izlaz na dvorišnu terasu. Gornje dvije jedinice imale bi kuhinju, dnevni boravak, dvije spavaonice i kupaonicu. Nosivi kameni zidovi bi se ispjeskarili, a sve nove instalacije provele bi se kroz nove pregradne gipskartonske zidove.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 19:11