Istražili smo

Kako odabrati posteljinu koja će vas ohladiti tijekom ljetnih noći? Ovo je najbolji izbor

 OLEGBRESLAVTSEV/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Ljetna nesanica pojava je s kojom ste se sigurno susreli, do nje dolazi zbog predugog dana, previše svjetlosti i vrućine koja ne nestaje niti tijekom noći

Ovih dana svi se žale na dvije stvari – vrućinu i umor. Ljetni dani iscrpljujući su i dugi, posebno kada temperature prelaze 35 stupnjeva, kao što to ovih dana često čine, a kada napokon padne noć, i dalje je prevruće za normalno spavanje. Ova je pojava poznatija i kao ljetna nesanica i vjerojatno ste je već iskusili ovih dana.

Ako nemate klimu i ventilator u, ili u neposrednoj blizini, spavaće sobe, možda je vrijeme da promislite o posteljini na kojoj spavate jer određeni materijali zagrijavaju vaše tijelo brže i oduzimaju vam dragocjene sate sna. Ovo je savjetnik za odabir materijala vodećih stručnjaka za spavanje, a preporuke za kupovinu smo pronašli u novootvorenoj internet trgovini Satin Home:

1. Pamuk – najomiljeniji i najrašireniji materijal odličan je odabir za ljetne noći. Iako vam se može činiti gust i težak zapravo jako dobro „diše“ i provodi toplinu umjesto da je zadržava. Pamuk je prirodan materijal koji su uvijek bolji odabir za vrele ljetne noći, a preporuka je uvijek tražiti što kvalitetniji. Odličan izbor je Pamučna posteljina Tailor Made Burton od 100 postotnog pamuka jer propušta zrak, pogodna je za alergičare, a proizvedena je prema najvišim standardima u Turskoj.

image
Pamučna posteljina Tailor Made Burton od 100% pamuka
SATIN HOME

2. Saten – upravo su mekane satenske posteljine prve koje mnogima padnu na pamet kada je riječ o najboljem izboru za ljeto. U realnosti, satenske i svilene posteljine će vas hladiti samo ako se radi o 100% satenu ili svili, svaki poliesterski dodatak će zadržati toplinu i zapravo stvoriti mini efekt staklenika u vašem krevetu. Stoga je ove posteljine bolje spremiti u ormar i koristiti tijekom jeseni i zime.

3. Bambus – posteljine od bambusa kod nas još uvijek nisu popularne kao vani, ali trebale bi biti. Radi se o eco-friendly opciji koja propušta zrak čak i bolje od omiljenog pamuka. Posteljina od bambusa je jako mekana, izdržljiva, a zbog rupica u materijalu cijeli vaš krevet će „prodisati“. Inače je relativno skupa i u Hrvatskoj ju je još uvijek teško pronaći, ali na Satin Home možete kupiti odličan spoj dva prirodna materijala – bambusa i pamuka. Set posteljine Raphia Bordeux savršen je izbor za ljetni val, a sastoji se od 75% pamuka i 25% bambusa.

image
Set posteljine Raphia Bordeoux od 75% pamuka i 25% bambusa
SATIN HOME

4. Tencel – još jedan prirodan materijal koji nastaje od celuloze s eukaliptusova drveta, a zapravo se u industriji posteljina koristi tek od sedamdesetih. No, Tencel je brzo stekao popularnost jer je bolji za okoliš od, primjerice, pamuka (eukaliptus zahtijeva manje vode od pamuka, manje otpadnog materijala kod proizvodnje), a izuzetno je mekan i prozračan. Zanimljivo je kako se Tencel zapravo tkanina koja obožava tekućinu što znači da odlično upija, a, vjerujte nam na riječ, hladnoća tencel posteljine je nešto što će vam itekako olakšati visoke temperature. Tencel i pamuk u kombinaciji čine još jedan dobar izbor za ljetnu posteljinu, a naša preporuka je Set posteljine Exclusive Lahor od 60% Tencela i 40% pamuka.

image
Set posteljine Exclusive Lahor od 60% Tencela i 40% pamuka.
SATIN HOME

Osim materijala posteljine, bitna je i boja. Tijekom ljeta svakako birajte bijele ili pastelne nijanse, posebno ako imate velike prozore. Tamna boja upija svjetlost i toplinu, a to je upravo ono što sada svi želimo izbjeći. Također, sada želimo lagane, a ne masivne posteljine.

Poplune ste, nadamo se, već pospremili i zamijenili laganim dekama i prekrivačima. I ovdje je preporuka osloniti se na prirodne materijale, poput 100 postotnog pamuka koji krasi Satin Home deke i prekrivače.

image
Satin Home prekrivač
SATIN HOME

Satin Home nova je online trgovina za sve koji žele kvalitetno spavati i odmarati se

Visokokvalitetna posteljina, deke i ručnici čine ponudu nove internetske trgovine Satin Home koja je nedavno došla u Hrvatsku. Svi njihovi proizvodi dolaze iz poznate turske tvrtke Issimo Home koja prodaje svoje artikle u više od 40 zemalja svijeta, ima dugogodišnju tradiciju, a proizvodnja udovoljava najvišim ekološkim standardima. Proizvodi koje možete pronaći na Satin Home nisu oni koji se mogu kupiti u trgovinama široke potrošnje već se radi o visokokvalitenom i sofisticiranom tekstilu za sve oni koji cijene dobar san i odmor. Posjetite web stranicu satinhome.com i pronađite posteljine koje će vam ohladiti i uljepšati ovo, ali i nadolazeća ljeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. ožujak 2024 20:20