MODERNI UMIVAONICI

Kako odabrati savršeni umivaonik?

Ekipa iz Izgradnja Bolanča d.o.o. odgovara na pitanje - Kako odabrati savršeni umivaonik?

Pitanje čitateljice: Kakvi umivaonici su sada moderni? Htjela bi neki moderniji za kupaonicu.

Odgovor majstora iz Izgradnja Bolanča d.o.o.: Kod ugradnje umivaonika najbitnije je uklapanje u kupaonicu. Prije svega treba odrediti dimenzije umivaonika koji stane u predviđeni prostor. Prema rasporedu kupaonskog namještaja zatim treba odrediti sljedeće: da li će umivaonik biti ugrađen u viseći element, da li je umivaonik ugradbeni ili samostojeći, zatim odrediti izgled namještaja i prema njemu dobaviti adekvatan umivaonik.

Također treba pripaziti na vrstu mješalica za vodu koje su sastavni dio umivaonika. Jesu li one zidne ili samostojeće ili se, pak, ugrađuju kao sastavni dio umivaonika koji ima za to predviđenu rupu?

Bitno je odrediti dubinu i dužinu mješalice u odnosu na veličinu umivaonika kako vam se nebi dogodilo da nemate mjesta za oprati ruke ili vam je slavina predugačka i voda šprica nekontrolirano kada se pusti. Sastavni dio umivaonika su sifoni koji ako su vidljivi trebaju biti i estetski prihvatljivi pa je dobro dobaviti kromirani sifon.

Nadalje, umivaonici mogu biti samostojeći, viseći i ugradbeni. Ono što umivaonik čini ljepšim jest da li se uklapa u postojeću okolinu, kako paše uz odabranu keramiku, da li se uklopio u oblik kade i ostalih sanitarija te da li je vrsta materijala prihvatljiva u odnosu na preostale materijale u kupaonici.

Također je bitno odrediti na čemu će taj umivaonik stajati. Da li su to neke figure izrađene od gips-kartonskih ploča, razne vrste ormarića od stolarske građe, sirovog drveta, gotovih tipskih elemenata koje kupujete u kompletu sa umivaonikom ili, pak, nešto sasvim drugo?

Na kraju, zapamtite. Najvažnije je da se umivaonik sviđa vama i ostalima koji će ga često koristiti.

Izvor: apartmenttherapy.com, housebeautiful.com, home-designing.com, lovelyving.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:11