Zabava na otvorenom

Kako organizirati zabavno druženje pod vedrim nebom

Jesen nam se polako, ali sigurno približava i uskoro će nastupiti vrijeme za povratak druženjima u toplini grijanoga doma. No prije nego što se preselimo u zatvorene prostore i ponovno zapustimo svoje terase i vrtove, zašto ne bismo organizirali dostojanstven ispraćaj ljeta, i to večernjim druženjima pod vedrim nebom? S tom idejom na umu donosimo vam nekoliko savjeta kako iskoristiti posljednje tople večeri ovoga ljeta i organizirati druženje s najmilijima na otvorenom. Krovna terasa, klasična terasa ili vrt, sve su to mjesta na kojima možemo stvoriti čarobnu atmosferu uz pomoć svojih prijatelja. Evo što vam sve treba:

Suradnja - Zašto ovaj događaj ne bi bio druženje od samog početka? Uz pomoć svojih prijatelja i ukućana, prostor koji vam je na raspolaganju možete opremiti brzo i povoljno, možete zajedno osmisliti i pripremiti hranu i pritom se dobro zabaviti. Zato je važna sljedeća stavka...



Dobra priprema - Kako bi se znalo tko na koji način pridonosi čitavoj organizaciji, preporučujemo da sve stavite na papir kako kasnije ne bi došlo do zabune i kaosa. Tko će donijeti ukrase, tko ima jastuke, tko može posuditi produžne kabele i slične informacije potrebno je znati unaprijed kako bi na sam dan druženja sve prošlo bez greške.



A gdje sjesti? - Prokopajte svoje šupe i tavane, pronađite skriva li se negdje kakav tepih koji će biti idealna podloga na kojoj možete sjediti. Možda je netko voljan dati vam ga na posudbu, pogotovo ako taj tepih cijelo vrijeme čami negdje u kutu. Razmotajte ga, usišite i posvuda pobacajte šarene jastučiće. Svi doma imamo barem dva ili tri jastuka koji bi mogli poslužiti pa ako svi "doniraju" barem jedan, ubrzo će pod biti prekriven šarenilom i mekoćom. Sklopive stolice prekrivene pokojom dekicom i stari namještaj lako možete iskoristiti za dodatna mjesta za sjedenje.

Pao je mrak, što sad? - Ovo je barem lako! Nema tog interijera koji svjetlost svijeća neće učiniti romantičnim. Svjećice i svijeće svih veličina strateški raspoređene naokolo u tren će oka stvoriti dojmljivu atmosferu. Osim toga, ovo je savršena prilika da iskoristite one božićne lampice koje samo dva tjedna godišnje vide svjetlo dana. Jeste li znali da se danas mogu nabaviti i lampice koje rade na obične baterije? U slučaju da ih nemate, preostaju nam klasične lampice za bor. Priključivanje lampica povlači za sobom još jednu stavku. A to je...

Struja - Ako ste u mogućnosti, provucite struju iz stana uz pomoć produžnih kabela. Ako nemate jedan golemi kabel, ponovno će vam zatrebati pomoć vaših uzvanika. Produžni kabel još je jedna stvar koju gotovo svi imaju doma i mogu vam ga donijeti zajedno s jastucima. Kada padne mrak i kada povežete sve produžne i uključite obješene lampice, garantiramo scenu kao iz filmova.



Ukrasi - Ukrasi su također važna stavka u uređenju vaše male oaze. Raspitajte se ima li tko zastavice za objesiti, od staklenki možete napraviti improvizirane lampione, a uokvirene postere ili slike sa zidova prebacite privremeno van i rasporedite po prostoru. Efektan detalj su i biljke razmještene naokolo pa tako preselite svoje zelenilo iz stana na terasu te uz pomoću njih popunite praznine u dekoru.



Posuđe - Za veće društvo potrebne su veće količine pića i hrane. Neka vam par ljudi donese po jedan stakleni vrč za osvježavajuće napitke, izvucite lijepe zdjelice za umake i grickalice te pripremite šarene papirnate čaše i tanjure kako biste ubrzali postupak čišćenja na kraju večeri jednostavnim bacanjem u smeće umjesto beskonačnog pranja suđa.



Hrana i piće - Tipične grickalice i keksi mogu biti dovoljni, no ako se ipak želite malo više potruditi, složite male salate ili deserte u čašice, osmislite različite okuse za pečene kokice ili istražite kakve sve zabavne namaze možete pripremiti korištenjem klasičnog blendera. Što se napitaka tiče, zašto ne biste pripremili zdrave limunade s umacima od različitog voća? Usitnite maline, kupine ili borovnice i po želji dodajte u svoj sok.



Zanimacija - Osim ugodnog razgovora na ovakvim opuštenim druženjima uvijek su dobrodošle i različite igre. Pripremite stoga raznolike društvene igre koje možete izvući u trenutku dobrog raspoloženja. Malo natjecateljskog duha, papiri i flomasteri dovoljni su da uz igru pantomime, brzog crtanja ili asocijacija provedete nekoliko iznimno zabavnih sati.

Pospremanje - Nemojte zaboraviti pripremiti vrećicu za otpatke te se nemojte ustručavati zamoliti za pomoć pri čišćenju. Nakon uspješne večeri pune smijeha i dobre hrane, nema goreg nego stajati u neredu i krenuti umoran to čistiti. Raspodijelite zadatke po društvu i vidjet ćete, sve će biti gotovo za čas, uz još koji veseli trenutak šale i zabave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 21:58