OVO NIKADA NISTE ČULI

Kako otjerati neugodne mirise iz cipela? Iznenadit ćete se!

 /SHUTTERSTOCK

Ljeti je vruće, svi se znoje, a ako nosite tenisice ili neke druge zatvorene cipele neminovno je da u nekom trenutku počnu ispuštati neugodni miris. Dovoljno je da odete na trčanje ili neki sport pa da situacija postane još gora. Nije pametno često prati tenisice u stroju za rublje, jer se mogu oštetiti. Zato predlažemo da iskušate nekoliko ovih kućnih trikova i nepodnošljivi smrad bi trebao nestati.

image
/SHUTTERSTOCK

Probajte s ovim: možda zvuči malo čudno, ali ima stručno objašnjenje. Stavite cipele u dvije hermetički zatvorene plastične vrećice pa ih spremite u zamrzivač na sat vremena. Povremeno provjerite, neki zamrzivači jače hlade, ne želite da vam se cipele zamrznu. Trik je u tome da će hladnoća ubiti bakterije koje proizvode neugodne mirise.

image

Mačji pijesak jedan je od načina da se riješite neugodnih mirisa u cipelama

/SHUTTERSTOCK

Ako imate kod kuće mačku, onda imate i pijesak za nju. Napunite čarapu mačjim pijeskom pa ju zagurajte duboko u cipelu. Ponovite postupak s drugom cipelom. Mačji pijesak ima moć da upija neugodne mirise pa bi trebalo funkcionirati.

Ako vam cijeli ormarić za cipele smrdi, stavite u kut otvorenu kutijicu tigrove masti - neugodni miris će nestati. Ako pak ne volite miris tigrove masti, stavite kore naranče.

Među dobrim sredstvima za uklanjanje neugodnih mirisa i vlage iz obuće je i papir. Zgužvajte stare novine u lopticu u ugurajte ju u cipele, a papir će upiti vlagu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 15:13