Dobro je znati!

Kako prepoznati je li plinska boca prazna? Ovo zna svaki majstor roštilja koji drži do sebe

 EVAN WISE /UNSPLASH, DAMIR KRAJAC/CROPIX
Nemojte si dozvoliti da nemate osnovno da vaš roštilj i vaše grijalice rade

Za mnoge koji vole provoditi vrijeme na otvorenom, roštiljanje i kampiranje bez boce plina ili nekoliko punih boca čini se nezamislivim. Ali neočekivano ostati bez plina situacija je kroz koju prođe gotovo svaki korisnik plinske boce. I to nije iznenađujuće, s obzirom na to da na vanjskoj strani boce nema ničega što bi vam govorilo koliko ste potrošili ili koliko je preostalo. Srećom, neki korisnici su pronašli načine za određivanje količine plina u boci!

Težina boce

S iskustvom možete grubo reći koliko je plina preostalo samo na temelju težine komore; puno je lakša kad je prazna. Međutim, što je boca manja, to je manja razlika između njezine težine prazne i pune komore. Iako, manje boce možete protresti i čuti preostali plin unutra, obje ove metode smatraju se manje pouzdanima od ostalih.

Magnetski pokazivači razine plina

Također možete kupiti magnetske pokazivače razine plina koji će vas obavijestiti kada vam je plin pri kraju. Indikator je pričvršćen na donju polovicu boce. Kako razina plina pada, indikator mijenja boju iz zelene u crvenu. Ovi indikatori su jeftini i mogu se ponovno koristiti, ali dostupne su skuplje i naprednije verzije.

Temperatura spremnika

Možda najlakši način da provjerite razinu plina u boci je da polijte bocu vrućom vodom. Pričekajte 5 sekundi. Rukama osjetite promjenu temperature na boci. Dio koji je hladan na dodir pokazat će koliko je plina ostalo. Ako je hladno blizu vrha - dobro ste. Ako je cijelo vrijeme toplo...vrijeme je za novu bocu.

Premda bi svaki korisnik trebao naučiti kako provjeriti sadržaj svojih plinskih boca, neočekivano ponestajanje će se dogoditi prije ili kasnije. Razmislite o ulaganju u nekoliko malih rezervnih boca, tako da uvijek imate zalihu za hitne slučajeve ako vam zatreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 17:17