URADI SAM

Kako samostalno izraditi Orašar adventski vijenac i to, pazite sad, za 0 kuna!

 Martina Palić
I ove godine DIY adventski kalendar koštat će vas 0 kn jer sav materijal imate kod kuće!

Mlada pravnica Martina Palić koja se krije iza zanimljivog hrvatskog brenda Mako (www.mako.land.com) pokazuje vam kako samostalno izraditi sjajan Orašar adventski vijenac i to, pazite sad, za 0 kuna!

Evo što nam je sve Martina rekla i objasnila.

image
Martina Palić

I ove godine DIY adventski kalendar koštat će vas 0 kn jer sav materijal imate kod kuće – treba vam samo papir, škare, ljepilo za papir i DIY set za orašar adventski kalendar.

image
Martina Palić

Ideja za ovogodišnji DIY orašar adventski kalendar, kao i za prošlogodišnju verziju, je da ga bude toliko jednostavno izraditi da se u izradu mogu uključiti i vaši najmanji. Motivi orašara već su spremni i kad ih isprintate na bijeli papir dobit ćete minimalistički DIY adventski kalendar kojeg ćete dodatno podići ukrasnom vrpcom i/ili zimzelenim granama i lampicama.

Ali, isti ti motivi dat će vama i djeci i bezbroj mogućnosti za dodatno ukrašavanje, bojanje i sl. ako želite šareni DIY adventski kalendar ili onaj koji će bojama uskladiti s ostalom blagdanskom dekoracijom u vašem domu.

Poanta priče – želim da vas ovaj DIY orašar adventski kalendar “natjera” da razigrate maštu i kreativu sa svojom djecom i zajedno se zabavite pripremajući najslađe odrbojavanje do Božića. Ne mora biti savršeno ni precizno, bitno je samo da se svi dobro zabavite uz puno smijeha i zagrljaja!

Postupak izrade vrećica za ovogodišnji DIY adventski kalendar je jako jednostavan - nema nikakvih posebnih presavijanja i sklapanja – samo reži i lijepi!

Zaa izradu trebate dvije vrste vrećica – manje i veće. Sami birate koliko ćete kojih vrećica izraditi (mogu i sve biti iste) pa imajte na umu da u male vrećice stane bombončić ili dva, dok će u veće stati i neki konkretniji adventski poklončić.

image
Martina Palić

Jednostavno presavite papir s isprintanim motivom na pola (ili na četvrtine kad je riječ o malim vrećicama) i držeći čvrsto skupa obje strane papira, izrežite motiv orašara prateći ocrtane linije.

image
Martina Palić

Nakon što dobijete dva komada papira jednakog oblika (jedan s motivom orašara, jedan prazan) iste je potrebno spojiti tako što ćete ljepilom za papir proći sam rub papira bez motiva i na njega zatim utisnuti papir s motivom orašara. Kako bi u vaše vrećice za DIY orašar adventski kalendar mogli ubacivati poklončiće, gornji rub papira nemojte lijepiti jer ćete tako dobiti mali otvor kroz koji ćete vi moći ubacivati poklončiće, a djeca vaditi.

image
Martina Palić

Ponovite postupak sa svim vrećicama pa ostavite da se ljepilo osuši kako se vrećice nebi otvarale kad ih krenete puniti poklonima. Za to vrijeme, ako mali pomagači ili vi želite dodatno ukrasiti svoj DIY adventski kalendar, isti možete bojati kao bojanku bojicama ili flomasterima ili im mjestimično, kao ja, dodati malo sjaja s malo zlatne akrilne boje.

image
Martina Palić

Želite li da se vaše vrećice vješaju, na gornjem rubu zalijepljenih papira probušite rupu kroz koju ćete moći provući špagu ili ukrasnu vrpcu. Ako vrećice ne želite vješati, možete ih sve lijepo posložiti u košaru ili kutiju.

image
Martina Palić

Nakon što odredite koja vrećica ide na koji dan vašeg DIY adventskog kalendara, isti možete dodati tako što ćete vrećici dodati zastavicu s odgovarajućim brojem ili ćete broj ručno upisati na vrećicu.

image
Martina Palić

Nakon što su sve vrećice zaljepljene, ukrašene i označene brojevima, djeci dajte sljedeći projekt jer je vrijeme za punjenje vrećica poklončićima.

image
Martina Palić

Ja sam naš DIY orašar adventski kalendar odlučila objesiti na granu pa sam u grani iz vrta izbušila rupu sa svake strane kroz koje sam provukla špagu. Zatim sam dodala malo čempresa čije sam grančice za glavnu granu učvrstila s malo špage. Nije potrebno previše špage pošto će se čempres uz granu dodatno stisnuti sa svakom vrećicom koju zavežete na njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:49