bez problema

Kako savršeno izglačati košulju? Otkrivamo jednostavan trik!

 /SHUTTERSTOCK

Glačanje košulja prava je muka, složit ćete se. Obično su košulje odjeća vaše jače polovice, no i mnoge žene vole, uglavnom na posao, npsiti elegentne košulje. Glavna grupa koja nosi majice su muškarci, ali i žene vole košulje. Ako ste jedna od tih osoba, vjerujemo da vam je stalo da košulje budu čiste, mirišljave i - ispeglane. Ali, znate li kako pravilno izglačati košulju? Uz ovih nekoliko jednostavnih savjeta, taj posao će vam biti jako lagan.

Peglanje košulja je muka jer sadrži puno ovratnika i prije svega puno gumba s kojima morate biti oprezni. Korisno je znati, na primjer, kako odabrati odgovarajuću temperaturu glačanja za različite vrste košulja: pamuk 150 °C, lan 200-300 °C, viskoza 120 °C, poliester poliester 110 °C, lan pamuk 190-200°C, umjetni 160°C.

image
/SHUTTERSTOCK

Nadalje, košulje je najbolje glačati dok su malo vlažne, pa ih je uvijek bolje navlažiti vodom iz raspršivača. Ovratnik najprije glačajte s unutarnje strane prema sredini, a zatim prijeđite na krajeve. Možete koristiti komade kartona kako biste spriječili oštećivanje ovratnika i zadržali oblik. Postupno nastavite s klasičnim načinom glačanja košulje, naizmjence sa strane. Budite oprezni s gumbima jer se mogu otopiti na visokim temperaturama. Nakon glačanja, idealno ju objesite na vješalicu kako bi zadržala oblik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. travanj 2024 23:21