NAŠ VODIČ KROZ MAKEOVER

Kako smanjiti troškove uređenja nove kupaonice? Pet savjeta koji će zadovoljiti vaš budžet

Tražite jednostavne, kreativne i pristupačne načine kako smanjiti troškove uređenja nove kupaonice? Kako bismo vam pomogli, donosimo vam pet savjeta koji će vam u tome sigurno pomoći

Ako vas zanima kako smanjenjiti troškove uređenja vaše nove kupaonice, nalazite se na pravom mjestu. Za vas smo izdvojili neke savjete koji će vam dobro doći.

1. Razmislite o prioritetima

Kad je u pitanju smanjenje troškova, prvi korak jest točno utvrditi što vam je prioritet, a što nije. Uzmite si vremena i razmislite kako ste dosad koristili kupaonicu, vodeći pritom računa o tome što u njoj funkcionira, a što bi moglo biti mnogo bolje. Ako rijetko uživate u kupanju u kadi, razmislite je li vam uopće potrebna ili vam je kabina za tuširanje sasvim dovoljna. Naime, tuširanjem ćete trošiti manje vode i tako uštedjeti na računima za vodu.

2. Dobro isplanirajte svoju kupaonicu

Pažljivim planiranjem prostora do najmanjeg detalja, izbjeći ćete pogreške i uštedjeti gomilu novca. Iskoristite besplatne online alate za planiranje interijera ili potražite tvrtku koja nudi usluge dizajna. Sve popularniji 3D renderi odličan su način da iz prve ruke vidite hoće li vam izbor kupaonskog namještaja, sanitarne opreme i drugih elemenata odgovarati. Savjete također možete potražiti i od vodoinstalatera ili keramičara jer vam oni mogu točno reći odgovara li planirana kupnja vašoj kupaonici.

3. Budite ekonomični sa skupim materijalima

Atraktivne pločice, koje su često skupe možete koristiti ekonomično. Popločiti samo ona područja, koja je potrebno zaštititi. Usredotočite se na zone 'prskanja' oko kade, tuša te zid iza umivaonika. Što se tiče dizajna, odaberite one pločice koje će savršeno pristaju vašoj kupaonici, i ovdje možete biti što kreativniji.

4. Kombinirajte namještaj različitih proizvođača

Ako imate ograničeni budžet koji ne smijete prijeći, kupujte opremu za novu kupaonicu po najboljim ponudama, sastavljajući pritom kupaonicu od namještaja različitih dobavljača i proizvođača. Idealno rješenje za uštedu jest odabir klasične bijele keramike koju bez problema možete ukomponirati s nekim istaknutijim, luksuznijim detaljima i elementima.

Foto: Realhomes.com

5. Razmislite o tome što najviše koristite i na to potrošite najviše novca

Jedna od najvažnijih stvari jest znati na što se točno isplati potrošiti veći dio budžeta, a kada za to jednostavno nema potrebe. Na primjer, slavine za umivaonike vjerojatno ćete koristiti mnogo više od slavina za kupanje. Isto tako, na podove u kupaonici otići će vam mnogo više novca nego na zidne pločice, i to je sasvim razumljivo. Dakle, savjet je jednostavan - više trošite na ono što ćete u novoj kupaonici više koristiti i mislimo da nemate u čemu pogriješiti.

Foto: Shutterstock, Realhomes.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 08:55