Daikin Altherma dizalica toplina

Kako spustiti troškove grijanja? Ugradnjom dizalice topline!

U suradnji s tvrtkom Daikin, vodećem proizvođaču opreme za grijanje i hlađenje, pripremili smo veliki nagradni natječaj 'Osvoji Daikin Altherma dizalicu topline'.

Dizalice topline više nisu proizvod budućnosti, nego se nameću kao sve dostupnije ekonomsko i ekološko rješenje koje omogućava grijanje, klimatizaciju i pripremu potrošne vode, a njihove ih prednosti svrstavaju na sam vrh opravdanosti primjene u gotovo svim stambenim objektima.

Naime, postoji više vrsta dizalica topline, a riječ je o uređajima koji, pojednostavljeno rečeno, uz vrlo malu potrošnju električne energije koriste toplinu iz okoliša - zemlje, podzemnih voda ili zraka - te putem medija prenose u prostorije, a osim mogućnosti grijanja, mogu imati i funkciju hlađenja.

Iako je početna investicija sustava s dizalicama topline veća, dugoročno se isplate u usporedbi s tradicionalnim rješenjima za grijanje baziranim na fosilnim gorivima.

Primjerice, ugradnjom dizalice topline zrak - voda u stambenim su prostorima moguće uštede od 20 do 60 posto. Da, dobro ste pročitali, grijanje električnom energijom uz dizalicu topline zrak - voda ispada jeftinije nego plinom, peletima i slično jer uređaj postiže vrlo visoke vrijednosti sezonske učinkovitosti. Naravno, najbolja se učinkovitost postiže na objektima visokog stupnja izolacije, odnosno malog gubitka topline.

Informaciju o tome što je to uopće dizalica topline zrak - voda te što je sve potrebno za njezinu ugradnju dobili smo u tvrtki Daikin, vodećem svjetskom proizvođaču opreme za grijanje, hlađenje, ventilaciju i tehničko hlađenje, koji broji već 50 godina iskustva s proizvodnjom dizalica topline, a ove godine obilježava 10 godina svoje dizalice topline Daikin Altherma.

Dizalica topline zrak - voda je uređaj koji, koristeći toplinu vanjskog zraka, proizvodi toplu ili hladnu vodu kojom možemo grijati i hladiti prostor i pripremati potrošnu toplu vodu. Taj proces odvija se u biti vrlo jednostavno, vanjska jedinica dizalice topline izvlači besplatnu toplinu iz vanjskoga zraka i putem radne tvari koja cirkulira između vanjske i unutarnje jedinice doprema je do doma koristeći za to električnu energiju kao jedini energent za rad.

Čak i zimi, pri temperaturama ispod 0 °C, u vanjskom zraku ima dovoljno topline za grijanje doma ili tople vode za kućanstvo. Najnižu potrošnju električne energije u praksi ostvaruje niskotemperaturna dizalica topline Daikin Altherma, koja grije stambene prostore i pri vanjskim temperaturama od -25°C, proizvodi toplu vodu do maksimalno 55°C te se može priključiti na gotovo sve vrste ogrjevnih tijela - od podnog grijanja, preko ventilokonvektora pa sve do niskotemperaturnih radijatora, odnosno klasičnih radijatora dimenzioniranih za rad s temperaturom vode do max 55 °C.

Dizalica topline se sastoji od vanjske jedinice i unutarnje jedinice koja može, ali i ne mora sadržavati spremnik za potrošnu toplu vodu, ovisno o tome ima li kućanstvo postojeći spremnik ili nema. Daikin dizalice topline postoje u veličinama 4 - 16 kW pa mogu pokriti objekte površine do gotovo 400 kvadrata, a također se mogu dobiti u trofaznoj ili monofaznoj izvedbi. Bez obzira na to živite li u kući ili stanu, novom objektu ili obnavljate postojeći, dizalica topline je rješenje koje se gotovo sigurno može uklopiti u svaki prostor. Sve što trebate imati je priključak električne energije jer je to jedini energent koji dizalica topline koristi.

Zato nemojte zaboraviti poslati svoju prijavu i povećati si mogućnost da osvojite jednu dizalicu topline za svoj dom! Sretno!

PRIJAVI SE OVDJE!

Pravila nagradnog naječaja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 23:51