KAO IZ KATALOGA

Kako urediti stolić u dnevnom boravku

 

Stolić u dnevnom boravku je jedan od najfunkcionalnijih elemenata svakog dnevnog boravka i njegov centralni dio.
Funkcionalnost stolića često iskorištavamo do krajnjih granica pa on vrlo brzo postaje skladište za razne knjige, časopise, daljinske upravljače, dekorativne predmete, račune, lakove za nokte, zdjelice sa slatkišima... I sami ste vjerojatno upoznati sa sadržajem koji se nerijetko nakupi na stolovima, a originalno ga niste zamislili takvog. Stanje na stoliću ubrzo prijeđe iz faze kreativnog nereda u čisti nered.

Ako želite stolić kao iz kataloga, u nastavku vam donosimo nekoliko stvari koje ima svaki stolić sa slike koji poželite imati.

1. Poslužavnik

Ovaj element stolić čini funkcionalnim. Na poslužavnik možete staviti knjige, cvijeće i sve ostale sitnice koje bi inače djelovale razbacano po površini. Na ovaj ih način držite na jednom mjestu.

2. Knjige

Ako uvijek čitate neku od knjiga, vjerojatno je već zauzela svoje mjesto u dnevnom boravku. Možete je staviti na poslužavnik ili možete odabrati tri ili četiri knjige iz vaše kućne knjižnice koje imaju vizualno privlačne korice i staviti ih kao dekoraciju.

3. Vertikalni predmet

Nakon što ste postavili poslužavnik i knjige, vrijeme je za vertikalni dekorativni predmet kojim ćete postići dinamičnost na stoliću. Tijekom proljetnih dana savjetujemo da se odlučite za vazu zanimljivog uzorka i svježe cvijeće, a

tijekom zimskih dana možete odabrati elegantni svijećnjak.

4. Ukrasna kutija ili košara

Ali ne velika. Ako je uređenje vašeg dnevnog boravka više moderno, odlučite se za neutralne boje. Ako ipak ide više prema rustikalnom stilu, možete se odlučiti i za manju košaru. Ova vam kutija služi za dio koji se najčešće ne uklapa u dekoracije – za daljinske upravljače.

5. Osobni dekorativni predmet

Sigurno imate neki predmet koji ima svoju priču – slika u zanimljivom okviru, neobičan suvenir s putovanja… Ovakvi predmeti dekoraciju vašeg stolića čine osobnijom, a odlični su i za započinjanje razgovora (tzv. converstation starteri) s novijim gostima u vašem domu.

6. Manji dekorativni predmeti

Pod manje dekorativne predmete ubrajamo mirisne svijeće, male skulpture, ukrasne zdjelice i slično. Ako se odlučujete svoj stol upotpuniti s nečim od navedenog, savjetujemo vam da se odlučite za ukrasne zdjelice ili mirisne svijeće, kako bi svaki predmet imao svoju funkciju nekom trenutku.

Izvor: thecrisellefactor.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 15:53