Savjet dizajnera

Kako uštedjeti na uređenju kupaonice danas kada je sanitarna oprema sve skuplja

 Evgeny Gnesin
Dizajneri daju savjete čitateljima koji žele urediti kupaonicu, ali ne i bankrotirati

Pitanje uštede na popravcima i uređenju uvijek je aktualno. Svi želimo novo i bolje, ali nemamo uvijek dovoljno sredstava na raspolaganju. Pitali smo dizajnere kako uštedjeti na uređenju kupaonice danas, kada namještaj i sanitarna oprema postaju sve skuplji.

image
Evgeny Gnesin

1. KORISTITE PLOČICE DOMAĆE PROIZVODNJE

Dizajneri su jednoglasni u svom mišljenju: domaće pločice su prilika da napravite pristojan interijer i uštedite novac.

image
Evgeny Gnesin

2. KUPUJTE SADA JER ĆE SUTRA BITI SKUPLJE

Dizajnerica Alexandra Hartke daje savjet koji se ne odnose samo na kupaonicu, već i na dizajn interijera općenito.

“Filozofija ekonomije – škrtac plaća dva puta. Da biste uštedjeli novac, morate kupiti danas - sutra će biti skuplje. Dobri materijali i oprema uštedjet će vam novac na prepravcima u bliskoj budućnosti,” kaže Alexandra.

image
Evgeny Gnesin

3. ODABERITE KROMIRANE SLAVINE

Ovakav način štednje preporučuje Alexandra Hartke, koja kaže da zlato, crno i bijelo koštaju više.

image
Olga Šangina
image
Olga Šangina

4. IGRA KONTRASTIMA

Kombinacije materijala koja izgleda spektakularno čak i u pristupačnoj varijanti je kombinacija bijele sanitarne keramike i crne slavine.

image
Olga Šangina

5. KOMBINIRAJTE PLOČICE I STVORITE UZORKE OD POVOLJNIH MATERIJALA

Dizajnerica Alexandra Hartke preporučuje kombinacije jeftinih pločica srednje veličine i skupljih – kao u svom projektu.

image
Evgeny Gnesin

6. KORISTITE PORCULANSKE PLOČICE VELIKOG FORMATA

Porculanske pločice velikog formata definitivno su trend. I nalazi se u linijama domaćih proizvođača pločica.

7. ODABERITE AKRILNU SANITARNU OPREMU

Želja za uštedom na sanitarnoj opremi može se pretvoriti u neuspjeh. Postoje materijali pristojne kvalitete i prihvatljive cijene.

“Ne preporučujemo prelazak na nepoznate marke sanitarne opreme - njihov popravak ili zamjena mogu biti financijski skuplji od ugradnje proizvoda poznate kvalitete. Izraz “previše smo siromašni da bismo kupovali jeftinu odjeću” odnosi se na renoviranje: skupo je postaviti lošu kupaonsku opremu. Međutim, sam materijal kade može biti jeftiniji - lijevani mramor ili čak akril mnogo su ekonomičniji od mramora ili lijevanog željeza, a vizualno nisu manje atraktivni", kaže dizajnerica.

image
Evgeny Gnesin

8. INSTALIRAJTE REFLEKTORE UMJESTO DIZAJNERSKE RASVJETE

Ugradbeni reflektori i reflektori iznad glave, naravno, vodootporni - provjereni su scenarij osvjetljenja u kupaonici. Dizajneri preporučuju da ih odaberete kao zamjenu za dizajnerske svjetiljke. „Na ovaj način ne morate žrtvovati broj izvora svjetlosti, a značajno ćete uštedjeti novac, a kada budete u mogućnosti, zamijenite jednostavnu opciju skupljom bez dodatnih električnih popravaka. Mali trik može biti i korištenje diodnog vodootpornog pozadinskog osvjetljenja. Uz nisku cijenu vizualno jako obogaćuje interijer”, savjetuju.

image
Evgeny Gnesin

9. KUPITE NAMJEŠTAJ STANDARDNIH VELIČINA

Poznato je da je namještaj izrađen po mjeri skuplji od standardnog namještaja.

„Moguće je kupiti već gotov model ormarića, kao i gotov umivaonik za cijelu širinu ormarića umjesto kamene ploče“, kaže Alexandra.

image
Evgeny Gnesin

10. KORISTITE FOLIJE ZA NAMJEŠTAJ

Kupaonski namještaj ne bi trebao biti skup. Umjesto prirodnog kamena i emajla, mnogi kupci počeli su davati prednost foliji za namještaj - može se izraditi u velikom rasponu varijacija.

image
Olga Šangina

11. OGRANIČITE SE

Ograničiti se na uređenje ako ste zadovoljni cjelokupnim izgledom kupaonice.

Možete planirati stilske preinake i dodati svijetle naglaske u prostoriju. To mogu biti nove posude za odlaganje, posuda za sapun, čaša za četkice za zube, ručnici i prostirka za kupanje - sve što će zajedno osvježiti sliku kupaonice i postaviti novi ugođaj. Glavna tajna ove odluke nije visoka cijena, već savršena kompatibilnost.

12. POSTAVITE PRIORITETE

Kada je proračun ograničen, moramo birati. Uštedite na ljetovanju i renovirajte kupaonicu, i vaš će dom biti ugodan tijekom cijele godine. Svakodnevna udobnost donijet će više koristi i dobrog raspoloženja od jednokratnog odmora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 18:45