ZAR JE TO MOGUĆE?

Kako uživati u blagdanskom čišćenju

Nova godina, novi mi - svi bismo u 2019. godinu voljeli ući s novim navikama i besprijekornim domom.

Planirate li veliko pospremanje doma ovih dana, kako biste u 2019. godinu ušli bez ikakvih 'dugova' ovoj godini? Ulazak u Novu godinu za mnoge znači i jedan novi početak. Taj novi početak može značiti stvari u mnogim sferama života, uključujući i dom. Stoga je vrijeme da se riješite viška stvari, temeljito očistite dom, a sve to uz potpuno uživanje. Stoga vam donosimo mali vodič za blagdansko čišćenje.

1. Lista pjesama za čišćenje

Blagdanske aktivnosti jednostavno ne možemo nazivati blagdanskima bez božićnih pjesama. Kreirajte svoju listu omiljenih blagdanskih pjesama na YouTubeu. Tako će i samo čišćenje biti zabavnije.

2. Podijelite čišćenje prema prostorijama

Do Božića je ostalo još malo dana, ali dovoljno da pospremanje stana podijelite na prostorije, i to po jedan dan za svaku prostoriju. Tako nećete imati osjećaj da radite velik i zamoran posao, umjesto toga će vam se čišćenje činiti kao najlakši zadatak ovih blagdana.

3. Odvojite kutije za stvari koje ćete darovati

Potražite u obližnjim dućanima kutije koje će vam poslužiti za stvari koje bi vam još uvijek mogle poslužiti ali iz nekog razloga su ipak višak. Vama te sitnice možda ne znače puno, ali nekome će zasigurno uljepšati blagdane.

4. Zamijenite neki detalj u domu

Bilo da se radi o otiraču, novom setu staklenih čaša, podmetača za stol ili možda posude za sapun i četku za WC - zamijenite neku sitnicu u svom domu. Odmah ćete dobiti dojam da vaš dom izgleda novije i svježije. A upravo je to jedna od verzija osjećaja koji imamo prilikom ulaska u Novu godinu.

Uz ovih će nekoliko savjeta čišćenje bez sumnje biti jednostavan zadatak u kojem ćete uživati!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:38