NIJE TEŠKO

Kako vratiti sjaj drvenom namještaju prirodnim sredstvima i bez puno muke

 /SHUTTERSTOCK

Drveni namještaj daje toplinu i šarm svakom domu, ali također može postati magnet za prljavštinu, masnoću i prljavštinu, pogotovo ako se nalazi u kuhinji. S vremenom ovi elementi mogu izgubiti sjaj i djelovati beživotno. Dobra vijest je da vraćanje sjaja i čistoće vašeg drvenog namještaja ne mora biti težak zadatak. Uz pravilan pristup i malo truda, prljavštinu i masnoću možete ukloniti bez napora, vraćajući prirodnu ljepotu svom drvu. Evo kako.

image
/SHUTTERSTOCK

Pomiješajte nekoliko kapi sredstva za pranje posuđa ili tekućeg sapuna s toplom vodom. Ova blaga otopina je nježna prema drvu, ali učinkovita u skidanju masnoće. Umočite krpu ili spužvu od mikrovlakana u sapunicu, ocijedite višak tekućine i nježno obrišite vanjske površine. Obratite posebnu pozornost na područja s vidljivom masnoćom ili prljavštinom. Za tvrdokorne mrlje napravite pastu od sode bikarbone i vode. Nanesite pastu na mrlju, pustite da odstoji nekoliko minuta, a zatim nježno istrljajte mekom krpom ili spužvom.

image
/SHUTTERSTOCK

Potom se riješite masnih nakupina bijelim octom. Napravite sredstvo tako da pomiješate jednu trećinu bijelog octa s vodom. Umočite krpu u otopinu i prebrišite namještaj. Ocat pomaže u razgradnji masnoće i ostavlja svježi miris.

image
/SHUTTERSTOCK

Nakon čišćenja, čistom, suhom krpom ili papirnatim ručnikom temeljito osušite sve površine. Na drvu nikako ne smije ostati viška vlage. Prilikom čišćenja oko ručkica ormarića, budite nježni kako biste izbjegli oštećenje.

Završni korak je vraćanje sjaja maslinovim ili mineralnim uljem. Nanesite malu količinu ulja na meku krpu i nježno je utrljajte po površini ormarića i vaš će drveni namještaj zablistati novim sjajem!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 19:53