ISPROBANO!

Kako vratiti sjaj starom parketu? Potreban vam je samo jedan jeftin sastojak!

 /SHUTTERSTOCK

Žena koja se bavi prodajom nekretnina, što znači da je vrlo vješta u dotjerivanju detalja koji mogu podići cijenu stana ili kuće, otkrila je zlata vrijedan trik za čišćenje. Parket je jedna od prvih stvari koju potencijalni kupci primijete u sobi, a evo što pomaže kada izgubi sjaj i izgleda staro.

Ovaj "hack" koji je na mreži podijelila agentica za nekretnine, može se primijeniti i na laminat - i on će učiniti da podne površine blistaju i izgledaju kao nove bez plaćanja parketa i dodatnog lakiranja, piše Mondo.

image
/SHUTTERSTOCK

Bonus je što je trik izuzetno jeftin, potreban vam je doslovno samo jedan sastojak koji zajedno s vodom čini tekućinu koja parketu vraća stari sjaj.

Sastojci: 5 litara vode i 1 čep glicerina za čišćenje.

image
/SHUTTERSTOCK

Postupak: Najprije je važno ukloniti tepihe te dobro usisati pod. Pomaknite namještaj što više kako biste imali što manje pristupa parketu. Zatim dodajte 1 čep glicerina u kantu vode. Namočite čarobnu krpu, ili bilo koju drugu meku krpu, u ovu tekućinu i temeljito prebrišite pod. Kad se osuši vidjet ćete kako parket blista, kao da ste ga ponovno lakirali!

Pazite samo da ne stanete po premazanom podu dok se ne osuši, kako ne bi ostali otisci stopala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 14:31