PRAVILA POSTOJE

Koliko često perete svoju odjeću? Iznenadit će vas što stručnjaci kažu za neke odjevne komade

 /SHUTTERSTOCK

Iako ne bi trebalo biti tako, svi znamo da je održavanje higijene i čistoće odjeće postalo stvar osobnog ukusa umjesto zdravog razuma. Ipak, postoje neka univerzalna pravila kojih bi se trebalo pridržavati ukoliko želimo da naša odjeća lijepo izgleda i miriše.

Američki Tiktokeri s profila Washland se bave isključivo tematikom održavanja tkanina pa su u svom videu objasnili da se čarape peru nakon svakog nošenja, što naravno nikoga nije iznenadilo. Grudnjaci idu u perilicu rublja nakon 3 do 4 nošenja, a majice nakon 2 do 4 nošenja, budući da to ovisi od toga koliko se znojite.

Pidžame se peru nakon 3 do 5 nošenja, posteljina svaka dva tjedna, dok se ručnici iz higijenskih razloga peru nešto češće, jednom ili dva puta tjedno. Ipak, najšokantnije je to da se traperice i odjeća od trapera peru svakih 10 nošenja.

@washland.co

Tag someone who needs to know this ?

♬ original sound - SPANKY YNVS

U drugom dijelu sada već kultnog videa otkrili su nam da se tajice peru nakon svakog oblačenja, dukserice nakon 4 do 6 nošenja, a džemperi nakon 2 do 3 oblačenja maksimalno. Naravno, podrazumijeva se da ćete sportsku odjeću koju nosite u teretani prati nakon svakog treninga, budući da se u njoj znojite i da teretana sama po sebi nije baš čisto mjesto.

Najsmiješniji dio videa je uslijedio na kraju, kada je djevojka u perilicu ubacila gaćice i na pitanje koliko često treba prati donji veš zaključila da takvo pitanje ne treba ni postavljati niti na njega odgovarati. Reakcije na video su bile urnebesne a komentari još bolji.

Dok su neki gledatelji tvrdili da znaju sva ova pravila, ostali su bili podijeljeni u dva tabora. Jedni su izjavili da cjelokupnu garderobu peru nakon svakog nošenja, dok su drugi priznali da se higijenom odjeće pozabave tek kada se ista usmrdi. A neki su čak i napisali da traperice nikada nisu oprali.

Jedno je sigurno, sto ljudi, sto ćudi. Ono što je svima njima zajedničko je to da su im se ovi videi svidjeli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 07:18