NIJE TEŠKO

Kristalno čisti prozori kao da su ih čistili profesionalci: Evo kako to postići

 Unsplash
Isprobajte ove savjete, trikove i alate za pranje prozora kako biste mogli nesmetano uživati u pogledu

Jeste li ikada sjedili u svojoj omiljenoj stolici i gledali kroz prozor, samo da biste vidjeli pruge i mrlje na njemu? Ili ste pogledali kroz kuhinjski prozor, samo da biste vidjeli zajednicu pauka i buba na svim rubovima? Prozori mogu biti popriličan izazov za čišćenje. Ali evo nekoliko savjeta, trikova i alata koji će vam pomoći da očistite prozore kao profesionalac.

image
Unsplash

1. Usisajte oko prozorskih okvira

Prije čišćenja prozora, izvucite usisivač i pričvrstite mali nastavak za usisavanje prašine. Usisajte prozorske okvire kako biste uklonili prašinu, bube i paukovu mrežu. Ako imate rolete, usisajte ih i zatvorene i otvorene kako biste uklonili svu prašinu.

2. Koristite brisač za prozore

Velike prozore treba čistiti brisačem, baš kao i profesionalci. Trebat će vam kanta tople vode s nekoliko kapi sredstva za čišćenje prozora. Prebrišite prozore sa sredstvo koje će podići prljavštinu s prozora i suspendirati je u tekućoj otopini, a zatim sve obrišite s brisačem.

3. Očistite mrlje krpicama za čišćenje naočala

Prozori mogu biti prava "muka" za čišćenje ako ne znate ovaj brzi savjet. Većina ljekarni danas prodaje male krpice koje se koriste za čišćenje naočala. Ova krpa će ukloniti mrlje sa stakla sa samo malo vode. Poprskajte krpu izravno vodom i obrišite njome mrlje na staklu kako biste dobili kristalno čisto pogled.

image
Unsplash

4. Koristite krpu od mikrovlakana

Ekstremno visoke prozore možete očistiti teleskopskom krpom za prašinu od mikrovlakana sa samo malo vode. Ovi prozori obično nisu toliko prljavi, ali ih treba lagano obrisati kako bi se uklonila sva nečistoća.

5. Koristite ovaj trik za provjeru pruga

Kako znati je li pruga koju ste propustili na vanjskoj ili unutarnjoj strani prozora? Kada čistite vanjsku stranu prozora, očistite ga i osušite vodoravnim pokretima. Očistite unutrašnjost okomito. Ako imate crtu, tada ćete znati je li ona iznutra ili izvana.

6. Tkanina umjesto novina

Svi su čuli za korištenje novina za sušenje prozora. Ovaj savjet bi trebao pomoći u izbjegavanju pruga i mrlja. Međutim, izbjegavajte korištenje novina ako čistite oko bijelog zida, bijelih ukrasa ili bijelih prozorskih okvira. Novine ostavljaju masni film na prozorima koji pomaže da se ne stvaraju pruge, ali ne želite dobiti tamne mrlje na svojim prekrasnim drvenim oblogama. Umjesto toga upotrijebite čistu krpu od mikrovlakana.

image
Unsplash

7. Obrišite okvire

Prozorski okviri nakupljaju puno prašine i peludi tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci. Nemojte se truditi da ih perete. Umjesto toga, obrišite ih krpom od mikrovlakana. Suha mikrovlakna povuku svu prašinu.

8. Uklonite paukovu mrežu

Prilikom čišćenja vanjskih prozora možete koristiti metlu omotanu krpom za uklanjanje prašine i paučine sa stakla. Očistite prozore istom otopinom sredstva za staklo kako biste uklonili prljavštinu s prozora. Osušite brisačem ili krpom od mikrovlakana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:38