DETALJNE UPUTE PROFESIONALACA

Kućanski posao za koji svi misle da ga ispravno rade

 

Razmišljate li ikada o tome postoji li bolji način za usisavanje od vašeg? Zapravo, je li vam ikada palo na pamet da postoji ispravan način usisavanja?

Većina uopće ne razmišlja o tome – usisavanje izgleda kao najjednostavniji kućanski posao. Kao da je samo potrebno uključiti usisavač u struju i proći sve površine u kući. Međutim, i za usisavanje zapravo postoje upute kojih se potrebno držati kako biste zaista mogli reći da ste temeljito i pravilno usisali svoj dom. Profesionalni čistači stanova za ovaj kućanski posao prolaze posebne edukacije.

U nastavku vam donosimo upute profesionalnih čistača za temeljito usisavanje.

1. Očistite zavjese i namještaj

Možda se pitate kakve veze imaju zavjese i namještaj s usisavanjem. Prašina koja se zadržava na zavjesama i namještaju konstantno pada na pod. Stoga, koliko god usisavali, prašina će svejedno iznova pasti na pod. Zato prvo protresite zavjese i krpom prođite površine namještaja, a posebno namještaj presvučen tkaninom.

2. Pripremite područje za usisavanje

Pokupite igračke s poda i sve ostale stvari koje bi vam mogle smetati prilikom usisavanja. Stolce stavite na stol, a namještaj odmaknite od zida kako bi vam i taj dio postao dostupan za usisavanje.

3. Ne zaboravite na vrećicu za usisavanje

Vrećica za usisavanje ili spremnik je najveći izvor prašine tijekom usisavanja. Stoga prije usisavanja provjerite da spremnik nije pun.

4. Započnite na rubovima

Usisavanje započinjete tako da prvo usisavate rubove prostorije, a zatim ispod namještaja. Na ta dva mjesta se skuplja najviše prašine.

5. Usisavajte sa svih strana

Prilikom usisavanja tepiha, važno je da ga usisavate sa svih strana kako biste učinkovito uklonili višak vlakana i površinske prljavštine. Započnite usisavati lijevo-desno, a zatim gore-dolje.

6. Usporite tempo

Naravno, volimo si uštedjeti vrijeme na kućanskim poslovima. Ali ne i na usisavanju. Usisavajte polaganim tempom kako biste dali priliku svom usisavaču da zaista pokupi sve čestice koje očekujete od njega.

Ovako temeljito usisavanje potrebno je odrađivati jednom tjedno, dok je usisavanje površina po kojima se najčešće krećete potrebno odrađivati dva puta, pa čak i više ako u stanu imate ljubimca.

Izvor: housewifehowtos.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 14:53