Neka bude elegantno

Kuhinje na otvorenom, ali više od roštilja: Odaberite lokaciju i pripazite na ovih par stvari

theartofliving.online
 The Art of Living Online
Postoje povoljniji način za postavljanje vanjske kuhinje koja će i dalje izgledati sjajno

U posljednje vrijeme smo sve više svjedoci kako vanjske kuhinje postaju neizostavan dio svakog uređenje terase. Prije su se vanjski prostori fokusirali većinom na odmor i izležavanje i možda jedan prijenosi roštilj, no kroz zadnju godinu dana cijele kuhinje su s iselile vani. Koji je točan uzrok tomu teško je još govori, ali zasigurno trenutna situaciju u svijetu s pandemijom Covida - 19 je uvelike utjecala na to jer se zapravo cijeli život pomalo prebacio u vanjske dijelove.

Ako ste jedan od onih ljudi koji žude za mjestom okupljanja s prijateljima i obitelji u svom dvorištu ili ako zaista volite zapaliti roštilj nasumično u utorak navečer, morate imati na umu nekoliko važnih stvari prije postavljanja vanjskog kuhinjskog prostora. Možda se čini jednostavno, ali poznata dizajnerica Mandy Cheng, za Architectural Design, objašnjava da tu ima puno više od toga.

Lokacija je sve

Optimiziranje lokacije vaše vanjske kuhinje je pravilo broj jedan. "Ako imate roštilj na suprotnoj strani vašeg dvorišta, hoćete li doista svaki put pješačiti cijelim dvorištem da dođete do svog roštilja?" pitala je. Ističe da blizina vaše zatvorene kuhinje pomaže tako da možete lako zgrabiti tanjure i pribor iznutra, te da je ključno imati umivaonik i kantu za smeće u blizini. Traženje sjenovitog mjesta u dvorištu također može učiniti sve ugodnijim.

"Budite realni sa svojim parametrima prostora: ne morate razmišljati samo o tome što ulazi u kuhinju, već i o tome kako pristupate toj kuhinji", nastavlja Cheng. "Treba vam prostor za šetnju, a ne biti previše blizu bazena."

Nadalje, na sigurnost se treba misliti od samog početka. S obzirom na to da su požari tako rašireni, ovo je važnije nego bilo što drugo. "Nikada ne biste trebali postavljati roštilj ispod drveta s nadstrešnicom, također jer će vam lišće padati u tom slučaju", dodaje ona.

Pomno birajte elemente

To bi se trebalo podrazumijevati, ali svakako birajte materijale vanjske kvalitete kada kupujete bilo što za svoje dvorište. U protivnom postoji vjerojatnost da se elementi tijekom vremena oštete. Za svoj L.A. projekt, Cheng je za radne površine odabrala vanjski kvarc zaštićen UV zrakama, izuzetno izdržljiv materijal. Ona također preporučuje betonske ploče.

Ako vam proračun dopušta, prilagođena kuhinja je način da osigurate prostor prilagođen vašem posjedu i vašim potrebama. S tim u vezi, Cheng ističe da su brojni veliki trgovci počeli nuditi modularne vanjske kuhinjske sustave koji su prilično sjajni. Mnoge od njih imaju atraktivne drvene podloge od tikovine ili ipea, s radnim površinama od nehrđajućeg čelika ili betona. "To je zaista sjajan i povoljniji način za postavljanje vanjske kuhinje koja i dalje izgleda dobro", kaže ona.

Nemojte štedjeti na aparatima

Odabir aparata složeniji je od odabira lijepog roštilja.“Ako ulažete u kuhinju po mjeri, imalo bi smisla ulagati u vrhunske aparate. Nemojte štedjeti na njima, ako vam proračun dopušta ”, savjetuje Cheng. Ona također preporučuje da odredite što vam zapravo treba - hoće li vanjski hladnjak biti od koristi ​​ili će zauzeti dodatni prostor i ostati neiskorišten?

Razmišljajte cjelovito o svom dvorištu

Vanjska kuhinja više je od mjesta za pravljenje hamburgera. Ulaganje ujedno znači razmatranje cijelog prostora. Odlučite kakvo vam je osvjetljenje potrebno - "ne samo za kuhara, već i za ljude koji sjede vani", kaže Cheng. To može zahtijevati provođenje struje kroz cijelo dvorište. Možda ćete htjeti unijeti i toplinske svjetiljke kako biste svoj prostor opremili za cjelogodišnje druženje.

Uz svoj namještaj, vodite računa i o priboru. "Imamo smog i prljavštinu, a stvari vani postaju grozne - pa ono što je vani ostaje vani", kaže Cheng.

Sve u svemu, dizajnerica naglašava da vanjske kuhinje zahtijevaju jednako planiranje kao i unutarnje sobe. "Stvarno razmislite o prostoru i nemojte ga olako shvatiti", zaključuje ona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 17:50