Ljetna torba od kutije mačje hrane

Saznajte kako napraviti originalnu ljetnu torbicu od Morene Gluščević iz Indigo Worlda

Potreban pribor: kutija, duck tape, eko koža, ljepilo, škare, kliješta, šljokice i ukrasi, konac i igla, akrilne boje i lak za eko kožu, stare traperice ili 1 m trapera, zakovice i “loher” (sprava za bušenje rupica).

1 Priprema kutije

Rastvorimo kutiju i izmjerimo traper po unutrašnjoj dimenziji kutije.

2 Zaljepite traper i složite kutiju

Uzmemo ljepilo i dobro namažemo unutarnju stranu kutije, uzmemo traper i zalijepimo. Nakon što smo dobro utrljali traper na kutiju, izrežemo višak. Složimo kutiju u prvobitni oblik da traper bude unutra. Vanjsku stranu dobro oblijepimo duck tapeom, posebno pazimo na kutove kutije. Nakon što smo kutiju učvrstili i osigurali je od vlage i vanjskih utjecaja, presvučemo i vanjsku stranu u traper.

3 Izbušite rupice

S loherom (spravom za bušenje rupica) izbušimo rupice na rubovima kutije i stavimo metalne zakovice kojima ojačamo rupice. Potrebno je izbušiti oko 7-8 rupica na rubu kutije jer ćemo kroz njih poslije spojiti poklopac torbe.

4 Oslikajte torbu

Uzmemo komad eko kože koji pomaknemo prema kutiji i izrežemo u obliku koji će predstavljati poklopac torbe. Akrilnim bojama oslikamo motiv koji želimo na torbi. Na ovoj torbi oslikala sam sidro i mornarske pruge iako to može biti i poznata ličnost ili bend, lik iz crtića...

5 Finalna slika

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 18:19