DIY TRIK

Ljudi su počeli stavljati toaletni papir i u ormar. Evo zašto

 /SHUTTERSTOCK

Možda zvuči ludo i čudno, ali toaletni papir se ne mora nužno koristiti isključivo za održavanje higijene u kupaonici. Nakon što smo nedavno pisali o stavljanju toaletnog papira u hladnjak, što bi trebalo riješiti probleme onih koji se bore s neugodnim mirisima u tom uređaju, "internetski stručnjaci" otkrivaju još jedan jeftin "DIY" trik s toaletnim papirom, ali ovoga puta u spavaćoj sobi, odnosno garderobnom ormaru.

image
/SHUTTERSTOCK

Vjerujemo da se mnogima dogodilo da oprana odjeća ili posteljina, lijepo posložena na police ormara, nakon nekog vremena poprimi neugodan miris. Nekoliko je mogućih uzroka: ako se čista odjeća slaže na police s uprljanom, ako se odlaže nedovoljno posušena odjeća, ako je riječ o starom i trošnom drvenom komadu namještaja, ako se pojavi vlaga, a posljedično i plijesan... Osim neugodnog mirisa, vlaga i plijesan uništavaju odjeću, a štete i ljudskom zdravlju.

Stavljanje role toaletnog papira na police ormara moglo bi riješiti problem. Naime, celuloza će upiti vlagu i neugodne mirise, a ako na toaletni papir nakapate nekoliko kapi eteričnog ulja po želji, može biti i u funkciji kupovne mirisne vrećice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:19