RETRO JE OPET IN

Ljupki adresar s daškom nekih prošlih vremena kojeg apsolutno morate imati

 Privatni album
Cijena mu je 40 kuna, a može se kupiti preko Facebooka, na stranici notebookmaria

Kako je retro opet in, neke stvari koje smo zaboravili polako se vraćaju u modu. S dolaskom mobitela naše stare adresare smo bacili u smeće, jer nam više nisu trebali. Doduše, ne svi - oni romantičniji i staromodniji među nama i dalje su ih zadržali. Imali su pravo - koliko puta smo izgubili sve brojeve koje smo imali, promjenom mobitela ili nekim kvarom? Da se to više ne bi događalo, pronašli smo rješenje: lijep mali adresar.

Cijena mu je 40 kuna, a može se kupiti preko Facebooka, na stranici notebookmaria. Posebnost ovog adresara jest u tome što je rađen ručno, bez printa. Za podvezivanje se koristi obična smeđa špaga. Veličinom je nešto manji od formata A5, a materijal je tvrđi papir za vodene boje.

image
Privatni album


Nas je privukao starinski štih. Zlatne boje i natpis “Moj telefonski imenik” podsjećaju na neka vremena kojih više nema. Sigurno je da u ovakvu adresaru neće pronaći mjesto “Jerko, ne javljaj se” ili “Odvratna Marija iz srednje škole”, koje zabilježimo u imenik mobitela samo zato da se ne bismo javili ako nas slučajno nazovu. U ovaj, papirnati adresar zabilježit ćemo ljude koji su nam dragi, kojima se želimo javiti i tako ćemo ih, barem se nama čini, učiniti još posebnijima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 22:35