Tvrdokorne mrlje

Majka četiri sina mlađa od 7 godina: Ovako održavam bijele dresove i opremu čistom

 /SHUTTERSTOCK
Doznajte što je pokušala kako bi očistila sportske uniforme i opremu - što funkcionira, a što definitivno ne

Jučer sam oprala pet mašina rublja. Dan prije osam. Tenisice, čarape, nogometne hlače, dresovi i nasumična oprema za koju prije samo nekoliko godina nisam ni znala da postoji redovito prolazi kroz moju perilicu i sušilicu rublja, priča Alexandra Frost majka četiri sina mlađa od 7 godina.

- Naravno, mnogi timovi moje djece odabrali su uglavnom ili sve bijele uniforme, na užas nas roditelja koji će provoditi večeri i vikende ribajući ih kako bi se ponovno čisti pojavili na terenu.

Evo što sam pokušala - što funkcionira, a što definitivno ne - da očistim njihove sportske uniforme i opremu.

OTROVNA ISPARAVANJA

- Pronašla sam proizvod pod nazivom White Brite koji ozbiljno vraća sve prljave hlače u besprijekorno stanje, ali uz visoku cijenu. Naime, moja pluća. Precizno sam slijedila upute, koje upućuju korisnike da pomiješaju vodu i prašak za natapanje odjeće, a zatim je iz kante počeo dimiti kemijski plin koji se pari. Budući da nisam bila upoznata s ovom vrstom rješenja, bila sam preblizu i udahnula sam ga, uzrokujući iritaciju pluća do kraja dana. Iako su uniforme izašle potpuno čiste, nipošto se nije isplatilo. Iako je djelovao bolje od ostalih proizvoda koje sam isprobala, neću to ponovno raditi jer sam ozbiljno zabrinuta za svoje zdravlje.

LINIJA SPREJEVA

- Mnogi proizvodi za pranje odjeće obećavaju da će biti otporni na mrlje, čak i najtvrdokornije sportske s kojima se mi roditelji svakodnevno borimo. Ali nijedan od njih nije opravdao svoj naziv, uključujući sprejeve na bazi izbjeljivača, koje sam ionako oklijevala koristiti na odjeći koju bi moja djeca nosila.

IZRADA VLASTITOG DETERDŽENTA

Vera Peterson, predsjednica Molly Maid, usluge profesionalnog čišćenja, kaže da je izrada vlastitog deterdženta najbolji izbor protiv teških mrlja.

- Izrada vlastitog deterdženta za pranje rublja nije samo sigurnija i čišća opcija, već je i jeftinija. DIY deterdžent za pranje rublja zahtijeva samo tri sastojka: 1. šalicu sode bikarbone, 1. šalicu boraksa i 1. šalicu sapuna na bazi ulja. Pomiješajte sastojke žlicom ili blenderom i zatvorite nepropusnim poklopcem. Kada dođe vrijeme nogometne sezone, isprobajte na odjeći ovu DIY opciju.

JOŠ NEKOLIKO URADI SAM MOGUĆNOSTI

Kad sve drugo zakaže, Peterson kaže da ima nekoliko trikova za iznimno uporne mrlje:

PASTA ZA ZUBE

Utrljajte pastu za zube preko zamrljanog područja četkom s vlaknima dok se ne podigne, a zatim ponovno operite predmet kako biste uklonili mrlju.

SOK OD LIMUNA

Limunov sok pomoći će u posvjetljivanju. Nanesite sok od limuna na umrljano područje i ostavite na suncu da izbijeli mrlju. Predmet perite ručno ili u perilici rublja.

BIJELI OCAT

Ovo je najbolja opcija za osjetljive odjevne predmete. Jednostavno dodajte šalicu destiliranog bijelog octa u posljednji ciklus ispiranja.

Iako nije lijek za pranje rublja, također sam pribjegla kupnji više pari dresova i predmeta za vježbu kako bih imala više vremena za ciklus čišćenja svake. To znači da se ne borim s tvrdokornom mrljom kad djetetu sljedeći dan ponovno treba uniforma. Naoružana ovim znanjem, spremna sam za sljedećih 10 do 20 godina ribanja (i planiram nešto od toga prenijeti djeci da pomognu što prije).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 18:20