Prije i poslije

Makeover komode za deset: Samoljepljiva folija i nove ručkice provjeren su recept za uspjeh

 Berislava Picek/Cropix
Doznajte kako u par lakih koraka i uz minimalne troškove udahnuti nov život TV komodi

Naša novinarka Marijana Galović u nekoliko je navrata pokazala svoju kretivnost i spretnost u “uradi sam” projektima, pa nas više ni ne čudi što ponekad nosi mini kofer s alatom. Ovaj put pokazuje kako se snašla nakon preseljenja u novi stan, u kojem je bila komoda za TV koja ju nije oduševila, ali nije ju htjela baciti

Selidbe su stresne. I skupe. Tako je bilo i u našem slučaju, gdje smo morali kupiti gotovo sav namještaj za novi stan. U stanu je kad smo ga kupovali, bilo svega par komada namještaja prijašnjih vlasnika, između ostalog i komoda za TV s ormarićima i pripadajućim policama. Nisam bila oduševljena njome, a nije mi ni bila ružna, pa sam rekla suprugu da bi ju mogli privremeno zadržati, dok ne vidimo kako će sve teći i koliko će novca ostati. Suprug je, naravno, zaključio kako je predivna, fenomenalna, čak i najbolja koju je vidio, i naravno da nije ostalo mjesta u budžetu za novu.

image
Berislava Picek/Cropix

Pomirila sam se s tim da će ostati, ali ne i da će izgledati jednako. Prva ideja je bila prebojati je, ali znala sam da nisam dovoljno spretna za to, niti da bi taj proces završio dobro s dvoje klinaca u kući. Tada su mi na pamet pale samoljepljive folije za namještaj. Pretraživanjem Pinteresta najviše su mi se svidjele prenamjene koje su bile u tzv. color block varijanti, i na kraju je samo preostalo izabrati boje. Kako mi je odabiranje u velikoj ponudi oduvijek bio problem, odlučila sam ugasiti web shopove i otići u trgovački centar i naprosto izabrati. Bilo je lako, svjetloplava, žuta i ljubičasta su bile jedine tri “šarene” boje kakve sam željela. Ispred ručkica sam provela iscrpljujućih 45 minuta, ali uspjela sam.

image
Berislava Picek/Cropix

Sam proces zamjene fronti počeo je tako da sam sva vrata skinula sa šarki i maknula stare ručkice. Zatim sam obrisala vratašca od nečistoća i onda je došao najteži dio, lijepljenje folije. Nije lako pogoditi ravnine i zalijepiti foliju bez mjehurića, stoga svima koji će se upustiti u ovakav pothvat savjetujem da kupe i plastičnu špatulu koja služi upravo za to. I da poslu pristupe dok klinci spavaju, uz pomoć jako pedantne mame.

Na kraju samo treba ušarafiti ručkice i vratiti vratašca na šarke.

TROŠKOVNIK

  • Samoljepljiva folija plava 35 kn
  • Samoljepljiva folija ljubičasta 35 kn
  • Samoljepljiva folija žuta 35 kn
  • Ručkice 4 x 27 kn

UKUPNO = 213 kuna

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 07:31