Sama svoj majstor

Makeover kuhinje stare 11 godina u Splitu: Kako je Mirna staroj kuhinji podarila nov izgled

 Privatna arhiva
Mirna Hrkač, čitateljica iz Splita, pokazala nam je kako je već pomalo dosadnoj prostoriji podarila potpuno nov i moderan izgled

Pritom je sve što je odradila bila njezina ideja i izvedba.

Čitateljica Mirna Hrkač iz Splita ispričala nam je i pokazala kako je samostalno odradila makeover svoje kuhinje. Na početku razgovora rekla nam je da već neko vrijeme traje njezina ljubav prema uređenju prostora i preuređenju te kako uživa po svom životnom prostoru raditi kreativne makeovere. Jedan od njih svakako je i novo ruho kuhinje koje je, kaže nam, odradila potpuno sama, sve je njezina ideja, a postupak je odrađen na sljedeći način:

image
Privatna arhiva

- Dakle, skidala sam vratnice, odlijepila stare folije, dobro očistila i zatim izbušila rupice za nove ručkice. Nakon toga preko vratnica lijepila sam foliju u bijeloj boji, mat, izgleda uživo, poput neke imitacije kože, vrlo zanimljiv dezen. Nakon lijepljenja folije, pozabavila sam se ukrasnim stiroporom, kako bih na vratnicama dobila profinjeni izgled tipa “štukatura”. Dakle, rezala sam ukrasni stiropor pod kutem od 45 stupnjeva, pomoću drvene udlage i potom ga lijepila na vratnice te stavljala nove ručkice.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

S obzirom na to da je kuhinja stara 11 godina, ali je još uvijek u dobrom stanju, za mene je ovo dosta dobar način osvježenja, uz minimalna ulaganja. Sav materijal koji sam koristila u ovom makeoveru kupljen je u Bauhausu (folija, stiropor, ukrasne ručkice), a trošak je okvirno bio od 500 do 700 kuna, maksimalno. Osim temeljne promjene, na zid je dodana polica iz JYSK-a, a bijeli bančić (klupica), kao i detalji na njemu, kupljeni su u IKEA-i. Na kraju, tu su detalji koje skupljam godinama. Zaljubljenik sam u lijepe šalice, i mogu reći kako ih svako malo nabavljam u svoja omiljena tri dućana (La Perla flowers, Home Sweet Home, Lonci i poklopci by Bajde). Uložila sam trud, energiju i maštu u ovaj makeover i mislim da je rezultat odličan - smije se kreativka Mirna Hrkač, koja nam priznaje za kraj kako sada beskrajno uživa u svojoj novoj-staroj kuhinji. Čestitamo!

image
Privatna arhiva

TROŠKOVNIK

• Folija, stiropor i ukrasne ručkice - Bauhaus

• Polica - JYSK

• Klupica - IKEA

Ukupno: do 700 kn

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 05:17