Makeover stepenica

Zatvaranje stepenica koje spajaju donji dio stana s galerijom

Dizajnerica interijera Kristina Duran i tim D&D-a uhvatili su se u koštac s naizgled nemogućom misijom – u kratkom vremenu transformirati stan iz shabby chic stila u industrijski uz pomoć majstora iz Izgradnje Bolanča.

Zadatak #2

Starinski ladičar, starinska linija i košara za novine? Halooo? Može li se bolje iskoristiti prostor ispod stepenica ? Naravno da može. Bitna je ideja.

Cijena? cca. 4000 kn. Vrijeme akcije? 48 sati.

– Kao dizajnerica uvijek se vodim onom – treba iskoristiti svaki centimetar prostora. Ovo mi je možda i najdraža intervencija u ovom makeoveru. Prije se ispod stepenica koje spajaju središnji dio stana s galerijom nalazio drveni ladičar na kojem je bila smještena linija, a pored njega također drvena kutija u koju su se skladištile novine. Sada je to vjerojatno najbolje iskorišteni prostor u stana, a to je postignuto time što je prostor ispod stepenica pretvoren u svojevrsno spremište za najrazličitije sitnice. Drugim riječima, stepenice su zatvorene ugradbenim ormarom od mediapana i to u bijeloj boji (također boji stepenica) kako se prostor ne bi vizualno smanjivao. Na ovaj način nije se narušio sklad dnevnog boravka, a dobiveno je genijalno spremište za najrazličitije stvari – od odjeće i obuće pa sve do knjiga i dječjih igračaka.

Kako su stepenice neravne pa su ‘zezale’ ekipu iz 3D interijera, par milimetara viška moralo se rezati na stubištu. Susjeda s trećeg kata počela je s prodikama, ali nasreću, poslužili smo se kolačima kao mitom i upalilo je. Nije na odmet bilo ni što su susjedu kolačima ponudili zgodni dečki.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 23:01